Ptejte se na   Email xzone@xzone.cz   Telefon 415 652 090 (8:00 - 16:00)

MŮJ ÚČET

Zapomněli jste své heslo?

Jak získáte registraci?

Podpořte nás v ročníku 2017
Vítěz ShopRoku 2016

HERNÍ ŽÁNRY

Odběr novinek

Nechcete přijít o žádnou slevu? Přihlašte se k odběru našich newsletterů!

Právě s vámi nakupuje

  •   257 hráčů

Informace


NAJDETE NÁS NA

Xzone Facebook Xzone Twitter Xzone Instagram Xzone Youtube kanál

RECENZE: Heroes of Might and Magic V

Líbí se vám tato hra či vás zklamala? Dejte o vašich názorech na ní vědět ostatním hráčům. Stačí výstižně vyplnit klady, zápory a celkové hodnocení.

 

Seřadit podle:

DataProcent

KharDemon   2011-09-12 15:16:37 **********80%

Klady: Soubojovy system
Rasy a jejich odlisnosti
Strom dovednosti
Presun jednotek z hradu
Grafika
Zajimava kampan
Zápory: Malo artefaktu
Moznost teleportovat se jen k nejblizsimu hradu

Celkové hodnocení: Hra je velice dobra zarucene pobavi


Felda13   2011-03-02 19:35:38 **********100%

Klady: příběh
hratelnost
hrady
jednotky
kampan
grafika
Zápory: chtělo by to víc map pro více hráčů
Celkové hodnocení: nejlepší tahová strategie na světě


(♥) мĒĜдÐядĜŌŃ    2009-12-15 18:05:14 **********95%

Klady: +grafika
+suprově vyřešený boj
+tahová strategie
+muže to hrát asi až 8(?) osob na jedné obrazovce
+supr potvůrky
+poměrně dost stran
+¨prostředí
+prizpůsobení k určitému prostředí(např.v poušti máte menší pohyb než třeba v lese :),v jeskyni máte menší dohled atd..)
Zápory: -obtížnost
no serii Heroes,hlavně Heroes III hraji 3 roky,Heroes IV asi rok,ale i přesto se mi u Heroes V nijak nepáčí ta obtížnost,příde mi to poměrně těžké oproti předešlím dílům..
Celkové hodnocení: Suprová strategie,u které se skvěle pobavíte,také i zapotíte,fanouškům Heroes to doporučuji,začátečníkům bych doporučil si raději koupit předešlé díly,a trochu nacvičit :))


Foret   2009-07-25 09:58:43 **********90%

Klady: Dobrá Grafika
Silný Příběh
Dobře zpracovaná města
Příjemná délka
Zápory: Málo kouzel
málo map pro více hráčů(doporučuji si stáhnout další)
Pokud se nezakousnete do příběhu nebo do hry po internetu rychle omrzí,protože se podobá třetímu dílu.
Celkové hodnocení: Pro fanoušky heroes naprostý ráj.
Pro ostatní dobrá tahová strategie.


Sion   2009-04-06 16:00:23 **********93%

Klady: Právoplatný následovník.. Pokračování úspěšné supersérie Heroes. Nebudu se opakovat. Dávám zasloužených 93%. Fantasie.. I přez menší chybyčky, a pár krůčků vedle...
Zápory: -Rozložení bojového pole do čtverců, rozlišení pole
-Méně strategických objektů při boji
Možná by mě ještě neco drobného napadlo..
Celkové hodnocení: Skvělé, skvělé skvělé..


romannet   2009-01-16 14:31:59 **********85%

Klady: - jsou to heroes
- vyborna kampan
- jednotky
- hezka grafika
- propracovany tahovy mod
- nadherna mesta
Zápory: - videa, konkretne to ze neni videt pohyb usty pri mluveni a cele to pusobi spise lacine
- nektere nudnejsi mise
Celkové hodnocení: jsem nadsen...nikdy jsem nebyl fanousek heroes, pak jsem si vyzkousel a musim rict ze jsem velice prekvapen..navykova hratelnost, vyborna kampan a celkove vsechny jednotky a hrdinove..to jsou veci proc se vzdy ke hre rad vratim


pes   2009-01-04 01:04:06 **********100%

Klady: - skvělá kampaň s fantastickým příběhem a oproti minulým dílům zaujme i díky filmovým videím
- skvělé zpracování ras a jednotek s možností upgradu
- zajímavé schopnosti a kouzla hrdinů a jednotek, artefakty
- pěkná grafika
- možnost hraní více lidí u jednoho kompu
- zajímavá hudba a mapy
- způsob boje
Zápory: nemám co vytknout
Celkové hodnocení: naprosto parádní zpracování tahové strategie a nápadu série heroes, určitě nejlepší díl


Hellknight   2008-12-01 22:36:25 **********85%

Klady: - 6 hratelných národů
- návrat ke kořenům původních Heroes(hlavně trojek)
- precizně zvládnutý přechod do 3D rozměru
- 6 kampaní za 6 národů v rozvijejícím se příběhu
- Rakšasa Raja:-)
- skvěle vymodelované podzemí
- hrdinové musí mít sebou armádu
- hudba v hradech
- skvělé rady v putyce
Zápory: - někdy trochu zmatený pohled kamery (hlavně v podzemí)
- až příliš náročná obtížnost, která stále stoupá s blížícím se koncem hry
- chrlič je moc slabý
- zápletka je odhalena, ale né zcela ukončena
Celkové hodnocení: Heroes V je konečně ten pravý nástupce po trojce.Nival se tohoto úkolu zhostil bravurně a nezbývá než doufat, že v tomto trendu bude pokračovat.Nebýt těch pár drobných chybek, mohlo být hodnocení daleko vyšší.


jakub k   2008-10-04 17:22:26 **********90%

Klady: grafika
frakce
hratelnost
schopnosti jednotek
vylepšování jenotek
frakce academy
Zápory: těžká kampaň
Celkové hodnocení: nejlepší ze všech heroes


Apophis   2008-09-01 15:59:43 **********75%

Klady: + Vynikající RPG postup hrdinů

+ Nápadité rozdělení hradů podle ras

+ Zajímavý způsob boje

+ Celkově návrat k HOMM3

+ Mnoho jemných vylepšení hratelnosti

+ Technicky dokonalá grafika

+ Skutečně mnoho nových nápadů (zvyšuje zážitek ze hry)
Zápory: - Diskutabilní dabing české verze

- Nevhodně zařazené 3D i do strategického pohledu

- Mě osobně nevyhovující vzhled grafiky (nemám rád "malovanou grafiku")

- Trochu naivní děj a dialogy v Kampaních

- Nešťastně řešená výstavba hradu na "úrovně města"

- Skutečně mnoho nových nápadů (mnohdy ale překombinované)
Celkové hodnocení: Důstojné pokračování nejlepší strategické série všech dob.
Po propadáku HOMM4 nastalo logické přiklonění k HOMM3.
Mnohem lepší než HOMM4, ale kvalit HOMM3 podle mě nedosahuje (trochu moc překombinované).


Hirotoro   2008-08-26 12:27:13 **********95%

Klady: nový kabátek
takticky lepší soubojovy systém
výborná hratelnost
Zápory: Jediné co mi na hřě chybi je obsence něčeho jako byly karavany v heroes of might and magic IV
Celkové hodnocení: Užasná hra z klasickího prostředí heroes of might and magic


Dumec   2008-07-18 17:52:57 **********71%

Klady: + Nový Heroes
+ Strom dovedností
+ Každá jednotka má nějakou tu vedlejší schopnost a mnohé jsou velmi povedené
+ Rozmanité národy
+ Hrdinové obecně
+ Doba hraní (pozor ale na stereotyp, to je holt Heroes - pokud vás vyloženě nechytí, dostaví se nuda nejpozději za týden pařby)
Zápory: - Slabý příběh, jehož pofidérní kvalita je ještě "umocněna" lehce podprůměrným českým dabingem, nesmyslnými efekty, kdy postavy během hovoru zdůrazní každou druhou větu nějakým kouzlem (působí to vážně směšně) a také strnulostí hlavních aktérů (nehybná ústa i oči, což sice nezní tak strašlivě, ale celé to pak působí hrozně uměle)
- Svět Might&Magic, obrovská kniha popsaná už tolika skvělými hrami, s takovou zásobárnou zajímavých míst, hrdinů a událostí, je v tahu. Autoři jej nahradili novým, naprosto tuctovým světem, jenž už tu byl stokrát (a stokrát ještě přijde)
- Výborná vylepšení ze IV jsou pryč (volný pohyb jednotek, osamocených hrdinů, skvělé obléhání/bránění hradů, "hrdinskáů účast v boji)
- Na mapě ubylo zajímavých míst - na získání artefaktů, surovin...
- Pro mě grafika, především jednotek
Celkové hodnocení: Co dodat závěrem? Jsem zklamaný, ale zas ne natolik, abych hru hloupě srazil a udělil ji 1% jen proto, že není tak superduper jako můj nejmilejší díl, tak jak to dělají některé lopaty ve svých ""recenzích"". Škoda, mohlo to být podstatně lepší


Overlord   2008-05-16 21:33:32 **********100%

Klady: grafika je nádherná
podobné heroesu 3
pěkná hudba
kampaň
propracované boje
spousta jednotek
Zápory: žádné nejsou
Celkové hodnocení: 3. díl byl lepší ale 5 je také dost dobrá hlavně graficky a není nic lepšího než sednout a zahrát si s kámošema..


Matt   2008-05-02 16:14:04 **********92%

Klady: 3DGrafika,perfektních 6 kampaňí,návrat k základům heroes 3,hudební doprovod,upgrady jednotek,velké množství skillu,velmi návyková hratelnost znáte to ne ještě dobiju jeden důl a pak už jdu ale vážně spát.....
Zápory: menší přehlednost v podzemí,občas zlobí kamera a kampaň vážně nepatří k nejlehčím.
Celkové hodnocení: Nival Interactive se se svým dílem vážně předvedli a ukázali že patří k vývijářské špici.


Thanis   2008-04-20 18:05:34 **********95%

Klady: Kde začít? Tak třeba - 6 kvalitních kampaní, překrásná grafika, návrat mechanismů k třetímu dílu, spousta skvěle nadabovaných animaček, zajímavý příběh, vyváženost jednotlivých frakcí (oproti čtyřce),"Warcraft III" pojetí vyprávění příběhu a desitky hodin kvalitní zábavy
Zápory: kampaň za elfy, konkrétně pátá mise - obtížné až běda
třetí mise za démony - noční můra všech hráčů
Celkové hodnocení: Až na pár zásekových míst dokonalá tahová strategie.


Eagle   2008-03-26 18:25:32 **********78%

Klady: +Grafika
+Hratelnost
+Propracovaný RPG systém
+Dokáže zabavit a na dlouho
Zápory: -Stereotyp se dostaví poměrně rychle poté co vyzkušíte všechny frakce
-závislost
Celkové hodnocení: Celkově propracovaná hra které se však nevýhýbá stereotyp a proto dávám poměrně nízké hodnocení


Addon   2008-03-11 08:37:10 **********75%

Klady: Hra je opravdu chytlavá a pokud vás polapí, jen těžko se budete „závislosti“ na ní zbavovat.

Ve hře opět vylepšujete svá města novými budovami nebo upgrady těch stávajících, opět se staráte o jejich obranu před po bohatství a slávě toužícími nepřáteli, najímáte hrdiny a k nim patřící bojové jednotky, objevujete pomocí hrdinů svět plný nástrah, ale i pokladů, bojujete s nepřáteli a potulnými potvorami, rozšiřujete moc svého impéria a navíc si vše ohromně užíváte.

Grafika hry je tentokrát na opravdu vynikající úrovni. Hra je totiž kompletně 3D, můžete na objekty na herní mapě i ve městech nahlížet z mnoha úhlů, zoomovat, oddalovat pohled a přitom se kochat barevností a pestrostí celého světa Heroes of Might and Magic 5. Vše to lahodí vašemu oku a vy jen zíráte na to, jak je vše krásné.

Heroes of Might and Magic 5 je opravdu perfektní hra, kterou určitě stojí za to vyzkoušet.
Zápory: Heroes of Might and Magic 5 je bezva hra, ale má i několik věcí, které je třeba ji vytknout. Nebudu to odkládat, ať to máme rychle za sebou.
Když jsem zjistil , že to nemá zabudovaný generátor map tak jsem byl velmi zklamán. Také mě hodně obtěžovala doba spouštění, ukládání a nahrávání hry. Tyhle úkony trvají opravdu déle, než by bylo zdrávo. Druhou věcí, která se mi nelíbila, byla někdy hudba. Začalo to už v menu, kde hrála „kostelní“ hudba, která se do hry v tomto případě vůbec podle mého nehodila. Poté už se situace zlepšila, ale první dojem je první dojem, znáte to.
Celkové hodnocení: Hra je opravdu dobrá , ale podle mě má hodně chyb které možná spraví datadisky , ale stejnak není to nic moc.


Alarik   2008-02-20 09:34:10 **********100%

Klady: Krásné zpracování grafiky. Skvělý desing hrdinů i jednotek. Krásně sepsaný a zpracovaný příběh. Možnost vylepšit každou jednotku. Přítomnost "minifilmů", díky kterým se příběh dokáže rozvíjet lépe ,než kdyby byl jen napsaný.
Zápory: Hrdinům se při mluvení nehýbou rty. Občas trochu náročnější.
Celkové hodnocení: Heroes V je opravdu skvělá strategie, která určitě přilákala spoustu hráčů. Ve srovnání s ostatními díly se opravdu vadařila. A až na drobné nodostatky je téměř dokonalá.


Darth Assmondeus   2008-01-27 16:23:11 **********50%

Klady: Svět Ashan
Pohádkovost není na škodu
Skiny jednotek a hrdinů
Hudba
První 3 dny hraní zábava
Zápory: Kampaně jsou nehratelné a to i s patchem co dává lehkou obtížnost
Scénářů je zoufale málo
Není editor
Po 3 dnech hraní HROZNÁ nuda
Hodně málo cheatů díky čemuž se hra nedá hrát
Celkové hodnocení: Heroes 4 je 100krát lepší než tohle. Kampaně se nedají hrát a mají debilní příběh. Prostě blbost.


popkec   2008-01-04 00:05:14 **********70%

Klady: Hezká grafika
Vylepšování jednotek
Povedený dabing
Dobře vyřešené bojování
Zápory: Náročné na hardware
Nemůžete si vybrat kampaň, musíte hrát všechny postupně
Spousta principů ze trojky
Jednotky přibívají pouze jednou za týden
Celkové hodnocení: Na heroes V jsem se velmi těšil. Byl jsem velice překvapen, že se ve hře vrací vše k principům třetího dílů, těžko říct jestli je to dobře nebo špatně. Oproti čtvrtému dílu (můj nejoblíbenější) to není nic moc


Přejít na stránku:

Počet na stránku:


NOVÉ RECENZE

2018-01-20 13:32:17
PS3  The Evil Within 2

2018-01-19 08:44:22
PS3  Resident Evil 7: Biohazard - Gold Edition

2018-01-17 09:57:42
PC  Figurka Dark Souls - Artorias the Abysswalker

2018-01-16 19:07:21
PC  Figurka Dark Souls - Artorias the Abysswalker

2018-01-16 01:18:24
PS3  Resident Evil 5 HD

2018-01-13 18:36:03
PC  Mafia

2018-01-08 05:09:35
PS3  Resident Evil 7: Biohazard - Gold Edition

2018-01-08 04:57:22
PS3  Horizon: Zero Dawn - Complete Edition

2018-01-06 19:02:03
WII  Ochranná fólie pro Nintendo Switch

2018-01-04 09:30:18
PC  Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour

2018-01-02 17:43:13
PS3  The Last of Us: Remastered

2018-01-02 11:08:02
X360  Zaklínač 2: Vrahové králů - Rozšířená edice

2017-12-31 22:24:17
PC  Assassins Creed: Origins

2017-12-27 20:04:41
PS3  FIFA 18 - Ronaldo Edition

2017-12-23 17:46:33
PC  Figurka Zaklínač 3 - Geralt Grandmaster Ursine Armor

2017-12-19 23:43:07
PS3  Dualshock Charging Station

2017-12-19 23:37:37
PC  Peněženka Assassins Creed: Syndicate

2017-12-18 10:46:35
PS3  Hidden Agenda

2017-12-16 15:46:29
X360  Resident Evil 5 HD

2017-12-16 15:11:31
PC  Hrnek Crash Bandicoot - Nitro krabice


TOP HRY


© 2007 - 2018 (X)zone.cz