Email  xzone@xzone.cz   Telefon 415 652 090 (8:00 - 16:00)

MŮJ ÚČET

Zapomněli jste své heslo?

Jak získáte registraci?

Vítěz ShopRoku 2016

HERNÍ ŽÁNRY

Odběr novinek

Nechcete přijít o žádnou slevu? Přihlašte se k odběru našich newsletterů!

Právě s vámi nakupuje

  •   160 hráčů

Informace


NAJDETE NÁS NA

Xzone Facebook Xzone Twitter Xzone Instagram Xzone Youtube kanál

RECENZE: Fallout 4

Líbí se vám tato hra či vás zklamala? Dejte o vašich názorech na ní vědět ostatním hráčům. Stačí výstižně vyplnit klady, zápory a celkové hodnocení.

 

Seřadit podle:

DataProcent

hunt   2016-12-26 23:57:05 **********94%

Klady: příběh
atmosféra
grafika
hratelnost
crafting
průzkum světa
soundtrack
Zápory: žádné
Celkové hodnocení: Výborné atmosférické RPG!


Tomster   2015-12-12 21:55:59 **********80%

Klady: + Souboje - Zvolte si libovolnou zbraň a herní styl a dočkáte se skvělé zábavy. Souboje baví a oproti starším dílům je zde znát obrovský pokrok.
+ Animace, modely postav - Nastal konec přihrbeným lidičkám ze starších dílů, ghůlové a další monstra nyní útočí s nezřízenou agresivitou, střely lítají, údy odletují... celkově hra v chodu vypadá velmi pěkně.
+ Crafting, stavba osady - pokud je člověk hračička, může si postavit vskutku propracované sídlo a k tomu vytvořit ultimátní zbraně a zbroj. Navíc každá malá hloupost ve hře má svůj význam, neboť obsahuje důležité suroviny.
+ Power armor - Nové pojetí je fajn, již to není permanentní zbroj, ale takové spíš takové eso v rukávu.
Zápory: - Příběh - Fallout má výhodu, že od něj nikdo příliš neočekává, co se příběhu týče. Přesto je škoda, že v Bethesdě nezamakali a nedali do toho o kapku víc. Hry z této série mají dost možná to nejsilnější příběhové pozadí ze všech her, které znám, ovšem příběh jednotlivých her nikdy neoslní. Přitom intro je skvělé, celý prolog hry je úžasný, dokonce myšlenka a téma příběhu hry je výborné (mnohem lepší, než například ve hrách od BioWare), ovšem jeho zpracování je bídné a příběh rozhodně není tahounem hry. Má sice své momenty, ale celkově vzato nemá spád, nemá dobré pracování, chybí mu podtrhnutí propracovanějšími postavami a hutnější atmosférou.
- Stereotyp - Ve hře můžete donekonečna plnit úkoly typu: "Zadám ti lokaci a ty půjdeš a zabiješ vše, co tam najdeš." Ve hře, která je tak velká, je ve skutečnosti poměrně málo úkolů, které fungují jinak, než podle této šablony. A když už nějaký najdete, tak to stejně nikdy nebude nic převratného. Vzpomínám si na uvěznění hráče ve virtuální realitě nějakého šílence ve Falloutu 3 - to a ani nic podobného zde nehledejte.¨
- Prostředí - Ačkoliv je mapa velká, je poměrně jednotvárná, navíc se mnohé modely opakují stále dokola.
Celkové hodnocení: Nový Fallout je oproti svým předchůdcům hezčí, hravější a zábavnější - a to je nakonec to hlavní, pokud jde o hru.
Pořád je co vylepšovat, zejména co se příběhu, atmosféry a variability úkolů týče, přesto je Fallout výbornou hrou, která bezpečně zabaví na dobu kolem padesáti hodin, než se zmiňovaný stereotyp dostaví. Něco jistě časem vylepší komunita se svými mody, zbytek... no uvidíme v budoucnu v dalším díle série.


Viliam   2015-12-08 13:00:06 **********75%

Klady: úprava zbraní, armoru
stavění
velká mapa
rozmanitost prostředí a dynamické počasí
hra je velice pohlcující(slespon pro mne a když použijete kvalitní sluchátka uběhnou 4hodiny ani nevíte jak.
spousta questů a některé se opakují pořád do kola takže je pořád co dělat.
do některých již vyčištěných lokací se respawnují nepřátrelé a loot.

Zápory: příběh - vysvětlím níže.
malý dopad voleb hráče na dění ve hře.
příšerná UI společníků a to všech.
zdá se mi, že v pustině je málo nepřátel.
občasné bugy.
Celkové hodnocení: Musím říct, že mě tato hra velice baví. I přes všechny zápory je hra strhující a zajímavá. Ze všeho nejvíce jsem zklamán z hlavního příběhu, a to ani ne z jeho náplně jako spíše z jeho spádu a rychlosti postupu, přijde mi že hrdina hned dostane to co hledá bez nějakých větších komplikací, přitom o tom by to mělo být - překonávat překážky abychom se dobraly kýžených odpovědí.
Naštěstí to trochu zachranůje spousta vedlejších questů, které jsou příjemě zábavné ale ty co se opakuji pochvíly omrzí a je tu už jen "stroj na expy".
já hrál pouze F3 a F:NV a musím říct že 4ka mě zatím baví asi nejvíce hned po 3ce, i když je oproti předchozím směšně lehká a to ji hraju na hard.
Hra sice není to co jsme všichni čekaly ale myslým že každý fanoušek Falloutu chyby přehlédne a užije si hru... jako já ;)


Tomyk   2015-12-07 08:36:31 **********40%

Klady: -dohráno do konce z důvodu nedostatku jiných her
- celkem zábavné
Zápory: - v porovnání s ostatnímy AAA open world tituly UBOHÉ. Myslím např Witcher 3, Dying Light, GTA5...
- prostředí tvořeno pár předměty, modely, opakujícími se pořád dokola
- kdysi RPG \"zblbovatělé\" pro masy
- hnusné postavy, motioncapturing, pathfinding
- tupý, směšně jednoduchý příběh
- směšně málo zajímavých questů, doplnědo generickým tisícem questů BĚŽ-KILL THEM ALL-DONES
- MÁLO NÁPLNĚ
- nahuštěný svět
- málo zbraní, modifikace nedotažené
- málo nepřátel - nepřidali nic nového
- rozhovory o ničem
Celkové hodnocení: Promarněnný potenciál! Jaká škoda! Vypadá to jako narychlo ušitá ždímačka na peníze fanoušků! Gigantické studio se spoustou peněz a po mnoha letech vývoje vydá TOTO? Málo obsahu (nemyslím toho dokola se opakujícího, toho je hooodně a za chviličku nudí jak...) Jo jo, hry přece nejsou o grafice blá blá... ale koukněte na Witchera či Dying light- to je ostrá, promakaná, neopakující se grafika a PĚKNÉ modely postav. Takže to jde, zbytek jsou jen plky a výmluvy.


Tomáš   2015-12-06 14:18:35 **********30%

Klady: + Oproti minulým dílům lepší grafika a lépe zpracovaný post-apokalyptický herní svět.
+ Power armor působí konečně jako Power armor
+ konečně je ve Falloutu počasí, které se časem mění. Radioaktivní bouře vás unese.
Zápory: - Příběh: klasické nudné klišé.
- Vše je hrozně uspěchané a jednoduché: ať už se jedná o začátek příběhu nebo to, že prvního společníka získáte po 15 minutách hraní, power armor získáte po 20 minutách hraní asi na 2 lvl a ostatní společníci se k vám přidají dá se říct hned jak s nimi poprvé promluvíte.
- Stavění osad: hra vás nutí k tomu, aby jste se postarali o své osady a její obyvatele. Musíte jim zajistit vodu, jídlo, postele, obranu apod. jinak vás hra neustále upozorňuje, že jsou nespokojení a nebo, že jsou napadeni útočníky. Koupil jsem si Fallout 4 nebo The Sims? Stavění má své "neviditelné zdi", kde prostě stavět nemůžete, i když tam není žádná překážka.
Obyvatelé mají mizernou UI - snaží se projít předměty, které v domě umístíte. Aby se dostali na místo které mají nascriptované, tak jsou schopni vylézt i na střechu domu, i když tam nevedou schody.
- Vylepšování zbraní: Pro spoustu lidí určitě super, ale přijde mi až zbytečně moc komplikované na materiál.
- Legendární nepřátelé: ve Fallout NV byly výzvou. Tady jsou spíš trnem v patě, protože jich je na vyšších obtížnostech více a navíc během boje mutují.. legendární šváb, legendární raider..to jako vážně?
- UI společníků včetně psa je stejně tupá jako osadníků. Pouze překáží, spouští poplach..
- Více FPS prvků než RPG: je to ještě Fallout? Žádné dovednosti, pouze perky. S perkem stealth je hra stejně tupá jako Skyrim. Střelíte nepřítele do hlavy a ten se za 10 vteřin uklidní, že se mu to zdálo? Nebo stojí nepřítel metr před vámi a nevidí vás? Nový VATS již nepůsobí zábavně a takticky, jako v minulých dílech. Ani se ho moc nevyplatí používat, protože později zjistíte, že nepřítele zabijete rychleji klasicky fps hraním a ani nevyplítváte tolik munice. Přesvědčování již neovlivňují dovednosti, ale počet bodů charisma. Pokud neukecáte osobu, kterou potřebujete, tak nezoufejte, protože stačí stisknout párkrát quickload a časem se to podaří!
- Nesmrtelnost společníků a osadníků.
- dialogy a namluvená postava. Do Fallout série nepatří a navíc je hrozně špatně zpracovaná. Předem ani nevíte, co postava řekne.
- chybí všechny zábavné prvky, které dělal Fallout Falloutem
Celkové hodnocení: Fallout 3 naruby v novém grafickém kabátku - ve spoustě věcech myšleno doslova! Pokud hru koupíte a hráli jste 3. díl pochopíte rychle. Pro hráče, kteří hráli Fallout od 3 dílu nebo snad začínají s touto sérií bude hra nejspíše vyhovovat. Splňuje většinu dnešních nároků. Pro fanoušky prvních dvou dílů a New Vegas je to jako ledová sprcha.
Můžeme jen doufat, že další Falout vytvoří Obsidian.


distephano   2015-11-21 22:46:06 **********85%

Klady: + pribeh
+ grafika
+ skilly
+ tuning zbrani, armoru atd.
+ delka hlavni dejove linie
Zápory: - chtelo by to vice vedlejsich questu
- cestina (ale nevadilo mi to)
- Mam lvl. 38 a uz muzu delat jen questy ktere se mi porad opakuji coz je pomahat farmarum
Celkové hodnocení: Tak dohrano za jeden konec. Zkusim jeste ten druhy pribeh. Kazdopadne hlavni dej plus k tomu par vedlejsich ukolu mi zabralo skoro 45 hodin. Ted mi chybi jen objevovat nova mista a snazit se levelovat coz po chvilce omrzi kdyz je to porad to same dokola, chtelo by to vice ukolu mnohem vice aby se ze vseho nestal stereotyp. Kazdopadne jsem velmi spokojen.


AkrijKubas   2015-11-13 15:09:26 **********10%

Klady: - power armor
- budování základny
- vylepšování zbraní zbrojí
Zápory: - grafika, animace a efekty
- málo nepřátel
- malý herní svět a na víc ohraničený dost na oko
- příběh
- prostředí
- společník (hlavně pes)
Celkové hodnocení: Hra jako celek působí velice zastarale, nemá zajímavý hlavní příběh, prostředí vůbec nepomáhá navodit atmosférů (viz. americké papírové domy stojí i po 200 letech). Společník a jeho inteligence je katastrofální hlavně všude překáží. Celkem velká ostuda je hranice mapy, kdy je spíchnuta horkou jehlou. Snad kromě power armoru a budování základny mě nic příjemně nepřekvapilo.
Na hru jsem se těšil a bohužel je tohle pro mě zklamáním roku, Zaklínači 3 to nesahá ani po kotníky a asi se vrátím ke Skyrimu který ač o 4 roky starší působí celkově lépe.


Realtoltek   2015-11-13 06:11:20 **********100%

Klady: + pribeh
+ craft
+ atmosfera
+ grafika
+ staveni osidleni
+ oproti Zaklinaci 3 hra neni nudna a stereotypni po par hodinach
+ jasna hra roku
+ hudba
+ dobry system levelování, hra neni lehka
Zápory: - bugy ale ty jsou v kazde hre
Celkové hodnocení: + po naprostem zklamani ze Zaklinace 3, konecne hra ktera nestoji na grafice ale na vyborne atmosfere a hratelnosti


vsw   2015-11-12 09:59:41 **********100%

Klady: - "falloutí" svět
- craft systém (rozhodně doporučuji se tomu věnovat)
Zápory: - instalace (nutnost stáhnout desítky GB dat)
- samozřejmě mírně zamrzí, že F4 není v češtině
Celkové hodnocení: Po otravné instalaci už jen skvělá hra. Doporučuji se věnovat craftingu od počátku hry, z anonymních kousků výzbroje si vyrobíte vlastní unikátní zbraně, ke kterým získáte vztah.


Sittas   2015-11-11 23:29:15 **********10%

Klady: -Grafika
-Crafting a stavba města
-čtyřnohý společník
-Obsáhlost světa
-Atmosféra
-systém VATS(pohyblivý)
-Zbraně, zbroje
Zápory: -Snad absence češtiny jinak zatím nic krom pár bugů
Celkové hodnocení: Jelikož jsem vyrostl až na moderních hrách tak jsem nadmíru spokojen. Konečně moderní fallout který jde s dnešní dobou. Miluju tu atmosféru. Fallouty 1,2 jsem nehrál takže nemůžu být zklamán a hru si užívám :-)


Votep   2015-11-11 19:12:09 **********98%

Klady: + Grafika
+ Optimalizace \"jede mi to na ultra na i72770k+ GTX760OC Gaming
+ Rozhodně stavění osady :-) první Sanctuary za 4 Hodiny postavená :-)
+ Příběh i když vlastně ani nevim co je hlavní linie :D nebo jak se jmenujou questy
+ Tolik zbraní a oblečení sem ve hře ještě neviděl
+ Vylepšování Oblečení a Zbraní
Zápory: -Perky
-No Skill
-Bugy
-Noc
Celkové hodnocení: +- Nejlepší hra co doma mám :-)


Sllwer   2015-11-11 15:46:06 **********50%

Klady: - pěkná líbivá grafika
- pěkně zpracovaný pip-boy a použití power armoru
- modifikace zbraní a zbrojí
- příběh zatím zajímavý
- craftění
Zápory: - Bethesda
- bugy (a že jich je)
- craftění
- fallout bez skillu to jako vážně?
- úplně odlišný systém S.P.E.C.I.A.L, perků a skillů jo pardon skilly nejsou
- malá mapa (oproti F:NV asi o 1/3 menší minimálně)
- kritický zásah po naplnění baru ???
Celkové hodnocení: Bethesda opět nezklamala, nebo se možná i dokonce překonala oproti Falloutu 3!! (ironie) Pánové z Bethesdy asi po strašné pařbě dostali úžasný nápad vzít obří mixer nasypat do nej vše co je v posledních letech nejvíc IN (craftění všeho s tím související sběr tisíc a jedné věci, open world, zombici, postapo survival, střilečky) pořádně to promíchat dát na to nálepku Fallout 4 a hůrá do světa nedostatky schová líbivá grafika spoustě lidí to stačí. Jde přeci jen a pouze o peníze o nic víc, pro ty z nás co čekali něco víc nebo spíše doufali v lepší výsledek než u trojky budeme si muset počkat až s čím přijdou modeři. Pro mladé hráče asi dobrý těm to stačí, ale pro ty co vyrostli na Falloutu 1 a 2, se nebojím napsat že tahle splácanina je daleko méně Fallout než Fallout 3 a to už nebyl žádný zázrak. Závěrem asi tolik kdo chce zažít pravý Fallout ať sáhne po F1, F2 a nebo F:NV pro mladé hráče co nikdy předchozí díly nehráli ať sáhnou po F3 nebo F4.


Sirmilano   2015-11-10 22:09:54 **********95%

Klady: Artbook
Artbook
Artbook
Openworld
Crafting
Grafika
Artbook:)
Zápory: Bugy
Čeština
Celkové hodnocení: Odehráno teprve pár hodin takže moc brzo na komplexnější shrnutí,ale zatím jasné nadšení!!!Přes pár samozřejmě nevyhnutelných bugů ,které se jistě budou časem eliminovat a sem tam stejně tak jisté kousance a pády je pro mě toto opravdu důstojné pokračování mé nejoblíbenější herní serie!!!


matěj   2015-11-10 12:45:10 **********100%

Klady: -Grafika
-Open World
-crafting
-Příběh
-budování vlastní osady
-společník na cestách (Pes)
Zápory: -bez CZ lokalizace(Ale na průběh hry to nemá vůbec žádný vliv
Celkové hodnocení: Prostě to splnilo co sem čekal (grafika,příběh,crafting,budování vlastní osady)nejlepší hra vážně doporučuji všem hráčům,těch 160 ocenění si zasloužili poctivě
good job Bethesda


Přejít na stránku:

Počet na stránku:


NOVÉ RECENZE

2018-06-19 09:15:06
PS3  Detroit: Become Human

2018-06-18 14:02:08
PC  The Sims 3

2018-06-18 13:06:41
PS3  Horizon: Zero Dawn - Complete Edition

2018-06-18 12:57:02
PS3  God of War

2018-06-18 11:55:46
PC  Ancestors Legacy - Limited Edition

2018-06-17 07:52:07
PC  Quake IV

2018-06-15 21:28:29
PC  Blood: One Unit Whole Blood

2018-06-13 13:40:28
PC  Kingdom Come: Deliverance - Special Edition

2018-06-05 09:59:15
PS3  Detroit: Become Human

2018-06-01 18:40:33
PS3  God of War

2018-05-31 12:30:38
PC  Assassins Creed: Brotherhood

2018-05-27 17:50:05
PS3  Detroit: Become Human

2018-05-26 22:02:37
PS3  Detroit: Become Human

2018-05-26 14:21:36
PS3  God of War

2018-05-23 14:17:01
PC  Far Cry 5

2018-05-20 13:57:03
PC  ELEX

2018-05-20 10:47:38
PS3  God of War

2018-05-19 14:19:56
PS3  God of War

2018-05-13 20:06:32
PS3  God of War - Collectors Edition

2018-05-13 13:16:38
WII  Pokémon Ultra Moon


TOP HRY


© 2007 - 2018 (X)zone.cz