Zascrolluj nahoru
Email  xzone@xzone.cz   Telefon 415 652 090 (8:00 - 16:00)

HRÁČSKÉ RECENZE

Jako si hráči mezi sebou doporučují a hodnotí hry, zda by se mohli líbit kamarádovi, funguje i služba Hráčské recenze. Návštěvník u hry stručně vypíše do třech okének klady, zápory a konečný verdikt. Žádné dlouhé recenze a slohová cvičení, ale jen krátké sdělení, co se autorovi na hře nejvíce líbilo a co ho obráceně zklamalo.

NEJNOVĚJŠÍ HRÁČSKÉ RECENZE

Seřadit podle:

DataProcent

CZEtdu.com  2007-06-11 15:11:16**********75%

Hra:  PC  Test Drive Unlimited          Také napsat recenzi
Klady:

Vynikající nápad masové online závodní akce. Bohužel ne zrovna dotažený. Pěkná grafika zvuky i auta. Chování aut bylo přispůsobeno masám, takže nějakou větší realitu nečekejte, ovšem arkádu taky ne!

Zápory:

Hra byla vydána se spoustou Bugů.
Doteď nefungují meziklanové závody.
Někteří hráči mají problémy s online hraním celkově.
Nekompatibilita s některými volanty a pady.
Problémy s poškozenými savy při násilném ukončení.
Neustále posouvání opravného patche.
Různorodost chování na podobných sestavách.
Klany(gangy) jsou doteď vpodstatě jen na ozdobu. Chybí i nějaký lepší klubový chat.
Spousta cheaterů (ale je slíbena změna) dnešním dnem jsou kvůli tomu pozastaveny i online ratingy.

Celkové hodnocení:

V singlu průměrná závodní hra (jako NFS). Ovšem s velkým potenciálem v MP, který je bohužel velmi nedotažen. Potenciálově hra někde kolem 95% ovšem v současném provedení spíše tak 65%. Uvidíme jestli Atari dostojí slibům a bugy doladí.



Draug  2007-06-11 15:30:23**********85%

Hra:  PC  X3: Reunion CZ          Také napsat recenzi
Klady:

- grafika
- obchodování
- bojování
- možnosti
- rozsáhlost vesmíru
- rozlišné rasy, různé obchodní možnosti, další typy lodí

Zápory:

- časem stereotipní
- ze začátku složité (za pár hodin si zvyknete)

Celkové hodnocení:

V této hře si jste svým pánem, máte spoustu možností obchodovat, bojovat, budovat. Obchodování je asi nejlepší. Můžete obchodovat se spoustou různých minerálů, jídel, zbraní.. Ze začátku jen létáte se svou nákladní lodí a hledáte nejlepší ceny, pak se obchod rozjede. Koupíte satelity, abyste věděli co se kde děje, jak rostou nebo klesají ceny. Taky si koupíte další lodě nastavíte trasy. Takže z „podomního prodavače“ s stanete majitelem obrovské flotily. . To samé platí o boji, kdy začínáte s ubohou stíhačkou. Budování tím se dá myslet spousta věcí od vesmírných stanic, obchodních/bojových flotil. Rozhodně si můžete vybrat svou cestu např obchodníka, žoldáka (na vesmírných stanicí dostanete spoustu úkolů např. : zachránit, porazit, odvést, přivézt), policistu (koupíte si odznak a můžete lovit piráty za peníze)... Takže pokud máte chuť proslavit se v celém vesmíru, vybudovat impérium, je tahle hra skvělá volba.



Draug  2007-06-11 16:39:27**********90%

Hra:  PC  Fritz 9          Také napsat recenzi
Klady:


- volba obtížnosti
- grafické zpracování

Zápory:

nic

Celkové hodnocení:

Tato hra je skvělá volba pokud nemáte s kým hrát, nebo se chcete zlepšit. Graficky je na slušné úrovni, máte možnost si zvolit z několika typů šachovnic a pohledů (3D a 2D), za zmínku stojí komentář (jde vypnou), který vtipně doplňuje hru. Častým zklamáním u šachových her je obtížnost to zde však neplatí. Obtížnost si hra nastavuje sama podle vašich schopností, tak aby partie byla vyrovnaná a zajímavá. Lze si i ručně zvolit obtížnost a typ hry. Další příjemnou možností je hrát přes internet (utkat se s přáteli, vyhrát peníze). Abyste mohli plnohodnotně hrát po internetu je nutné zakoupit registraci. Dále hra nabízí zápisy šachových partií a výuku zahájení, koncovek, rady při hře na výhodné/nevýhodné tahy.



Draug  2007-06-11 16:59:46**********75%

Hra:  PC  Need for Speed: Most Wanted 2005          Také napsat recenzi
Klady:


+ policie
+ dostatek aut
+ grafika
+ rozlehlost města
+ cena (499,- Kč)

Zápory:


- drag - stále stejné
- ke konci stereotip

Celkové hodnocení:

Most wanted je dobrá hra. Zvláště policie byl příjemné oživení nelegálních závodů. Zamrzelo mě snížení možností vylepšení auta (např.: nelze kombinovat vinyli, málo body součástek). I když NFS MW má chyby patří k nejlepším závodním hrám.



Ragy  2007-06-11 17:00:00**********84%

Hra:  PC  Guild Wars          Také napsat recenzi
Klady:

PVP-bitvy mezi gildama muzete se probojovat do finale a hrat o super ceny pvp je tu super
skilly skillovej system jako je u tehle gamesky sem jeste nikdy nevidel proto je jedinecna nejako vsechny kopiraci wow

Zápory:

itemy armor to vsechny zname ale mohly by nak vylepsit a taky vic zbrani vic luku vic mecu nightfall sem nehral ale nerek bych ze se to nak zmenilo a taky me dost stve ze kdyz dete z mesta nevidite zadneho hrace to je blbe je to pak jako trochu singleplayer kdyz nejste v grupe s hracema

Celkové hodnocení:

hra je svezi dobra grafika jen nake nedostatky ale vetsinou ladej takze hra je zabavna svet se furt meni kazdym datadiskem:)



David Kašpárek  2007-06-11 19:11:30**********70%

Hra:  PC  Need for Speed: Carbon          Také napsat recenzi
Klady:

Nebudu zde vyjmenovávat žádné notoricky známé skutečnosti, které jsou u této pařby dostatečně profláknuté a známé. U mě se změna = klad, takže režim Autosculpt (výroba vlastního tuningu), zmizel nenáviděný drag (třikrát hurá) a drift se stal mnohem akčnějším, rychlejším a vůbec lepším. Toť změny a současně klady. Grafika je čistá a pěkná. Závodí se !pouze! v noci, což je opět změna oproti Most Wanted. Jinak je "překvapivě" vše při starém, jak je ostatně dobrým zvykem EA.

Zápory:

Hmm, toho bude hodně, tak rychle do toho (a pak rychle od toho). Zaprvé trapný, klišovitý, béčkový příběh.(nikoliv nepodobný tomu z Most Wanted)Zadruhé zasraně náročná grafika - ono se to možná nezdá a leckdo se mnou bude možná nesouhlasit, ale pokud vytočíte detaily, rozliško atd. na max, tak na mém železe (Conroe 6600, GeForce 8800 GTX, 2048 MB) to běží stěží na 25 FPS a při vypjatějších situacích tak na 15 FPS ... no hrůza ... samozřejmě, pokud detaily snížíme, rachlost se zvýší na hratelnou úroveň. Hra se prostě snaží vyvolat dojem celkové svižnosti , ale je mnohem nevyladěnější, než by se mohlo na první pohled zdát. Dále se celkem nic moc vytknout nedá. Kromě dalšího kopíráku opravdu nic.

Celkové hodnocení:

Pro člověka, který nikdy žádnou NFS nehrál je tohle supr závodní hra s přemnoha možnostmi. Ovšem pro hráče. kteří s indiánskou trpělivostí paří káždé nové NFS s pocitem určitého očekávání nějaké inovace, lituji, budete zklamáni. Pokud pro vás však neznamená inovace režim Autosculpt, nový drift a pár dalších drobných změn. Minimum změn, náročné, béčkové, klišovité, celkově mdlé a bez chuti i zápachu. Už nás s tím trochu štvete, pánové!



Draug  2007-06-11 20:00:22**********80%

Hra:  PC  Rome: Total War - Barbarian Invasion          Také napsat recenzi
Klady:


+ cena 199,-Kč
+ spousta novinek

Zápory:


Ať přemýšlím jak přemýšlím na zápory nemůžu přijít.

Celkové hodnocení:

Todle je opravdu plnohodnotný datadisk. Nové jednotky (lepší vybavení a speciální vlastnosti např.: formace ježek), národy( např.: Hunové, Slované, Řím se rozdělil na 4. frakce), boj v noci (vypadá skvěle zvláště s lučištníky), nový příběh. Dokonce v určitých ohledech překonává -RTW-. Skvělá možnost je opustit sídlo.

Rozhodně pokud vás RTW bavilo datadisk je nutnost.



Logan  2007-06-11 20:09:50**********99%

Hra:  PC  Company of Heroes          Také napsat recenzi
Klady:

libi se mi hlavně grafika a to ze je to filmovejsi nez cod 2!!Jinac co dodat proste nej hra co sem kdy hral.

Zápory:

me se tam libilo vsechno takze nemusim psat zadne zapory

Celkové hodnocení:

proste nej hra na svete tesim se az budu mit datadisk



nothrem  2007-06-12 07:59:22**********95%

Hra:  PC  Tomb Raider: Anniversary          Také napsat recenzi
Klady:

Jednoznačně největší lákadlem hry je zkombinování skvělé grafiky z TR:Legend s příběhem z prvního dílu série.
Hra využívá všech možností Legend enginu, aby tak v dnešní době zastaralé (a možná i primitivní) hádanky a prostředí zdokonalila na nejlepší možnou úroveň.
'Zábava' se tak z klasického hledání výstupku nebo plošiny ve vhodné vzdálenosti nebo skryté bedny ve zdi mění na zoufalé hledání říms pro ručkování po Peruánských skalách, Řeckých sloupech a Egyptských obeliscích, a odhadování, zda Lara následný skok zvládne nebo skončí dole mrtvá (v lepším případě jen mokrá) (abyste chápali, hra sama určuje délky skoků a Lara neskáče vždy stejně; jen tak jak to daná situace vyžaduje).

Zápory:

Tím by ale mohl výčet výhod skončit. Skeptiky a odpůrce Tomb Raidera jistě potěší, že hra (opět) nepřináší nic nového (kromě pár v praxi nepoužitelných salt a nepostřehnutelného vylepšení enginu). Ale tohle oni tvrdí o skoro každém díle a opravdovým fanouškům to vůbec nevadí.
Ty, kdož hráli původní první díl, možná některé hádanky zklamou, protože kromě nového grafického provedení se na nich nic nezměnilo.
Naopak ti, co nejsou tak zkušení v hraní 'tombraiderovek', budou místy určitě překvapeni až přehnanou náročností časových hádanek, která se ani na nejlehčí obtížnost neprodlouží. Mnohým tak nezbude než požádat někoho zkušenějšího o projití inkriminovaného úseku za ně nebo stažení uložení z internetu.

Celkové hodnocení:

Hra je výborným zpestřením 10. výročí uvedení prvního dílu Tomb Raider do počítačů a srdcí skalních fanoušků, ale nic nového nepřináší, takže nebuďte zklamaní a zbytečně od této hry moc neočekávejte.
Hře dávám hodnocení 95%, protože původní záměr – tedy připomenou dnes již legendární příběh – se autorům povedl na jedničku (možná bych i přidal hvězdičku za doplnění detailů z Lařina života představených v pozdějších dílech).
V tomhle díle totiž nejde o (u jiných dílů očekávané) překvapivé zápletky příběhu a nové, dosud nevídané, pohyby. Je to stejné, jako když někdo natočí nový film se Supermanem, King Kongem nebo Drákulou – nikdo nečeká, že překoná původní příběh, jde jen o to ukázat, jak by tento příběh vypadal v jednadvacátém století.
Fanouškům a sběratelům určitě tento díl nesmí uniknout; ti, kdo čekají nějaké novinky, ať si raději počkají na připravovaný Tomb Raider 8.



Tony 555  2007-06-12 08:42:58**********95%

Hra:  PC  Spellforce 2: Shadow Wars          Také napsat recenzi
Klady:

v celku tato hra presahla me ocekavani, cekal jsem ze pujde o neco ako samostatne hratelný datadisk ale nastesti sem se zmýlil.Hra je to parádní tolik jednotek nádherná grafika (a to mam 7600 geforce)ktera ukazuje ze nemectí vývojáři nejsou zelenaci.

Zápory:

Tato hra je velmi navykova ale pak si reknete co jineho by mela hra ve hraci vzbouzet nez chut zahrat si ji znovu.

Celkové hodnocení:

Tato hra je pro mne jiste velkym prekvapenim samozrejme neaky mouchy to ma vzdy ale kdyz se to vezme kolem a kolem tak je to vyborna hra.



murphy  2007-06-12 08:47:12**********80%

Hra:  PC  The Godfather          Také napsat recenzi
Klady:

Volnost ve hře, která je značná bez časových prodlev na splnění úkolu jako tomu bylo u Mafie. Velice dobré grafické zpracování i po stránce herních videí. Vybírání výpalného je veliká zábava!!

Zápory:

Špatně zpracované míření zbraní. Kdyby byl jinší bylo by lepší i střílení.

Celkové hodnocení:

Tato hra zaujme jistě filmové fanoušky kmotra. Zahrají si ji i s nadšením hráči, kteří hráli Mafii. Zábava ve které jde o jedno, vypracovat se na bosse celého New Yorku.



Tony 555  2007-06-12 08:57:08**********85%

Hra:  PC  FlatOut 1+2 GOLD          Také napsat recenzi
Klady:

Rozhodne sou to minihry ,grafika ujde ,super je i model poskozeni,a hlavne chytlava hratelnost.

Zápory:

nevýhod nebude moc ale neake tam precijenom sou ,spatky k modelu poskozeni neake veci co by vas jinak rozudrtili pred vami pokorne uhybají vy tak prakticky muzete trasu projet vzdusnou carou(davam prednost realite)

Celkové hodnocení:

Good hra se vsemi vlastnostmi poradneho jezdení casem ale flatout2 omrzí.



Tony 555  2007-06-12 09:11:10**********89%

Hra:  PC  Mafia          Také napsat recenzi
Klady:

Rozhodne to byl chytlavi příběh a skvěla atmosféra 30. let minulého století.Je to uz celkem stara hra takze co si budem nalhavat grafika nic moc, hlavní postavy jsou dobre promzslene a kazda ma svuj vlastni charakter napriklad pauli ten je hrozne vtipnej a jeho poznamky obohacuji hru o vtipnost.

Zápory:

Jak sem jiz zmynoval grafika nic moc a obcas opakovaní podobných misí napr. lucas bertone ja vim ze to je dobrovolny ale ti mise by mohli být promyslenejsi.

Celkové hodnocení:

Tato hra me zaujala ale jak sem ji dohral uz bych si ji nezahral.



Michal  2007-06-12 11:19:03**********80%

Hra:  PC  Halo 2 Vista          Také napsat recenzi
Klady:

Celkově je to dobrá hra s pěknou grafikou a chytlavím příběhem.

Zápory:

Je to pěkně propracovaná hra ale mohli ji přispůsobit i na jiné verze sistému windows.

Celkové hodnocení:

Dobrá hra propracovaný příběh ale málo kdo si bude kvůli hře nový windows.



Ivan Bernátek  2007-06-12 11:53:16**********85%

Hra:  PC  STAL          Také napsat recenzi
Klady:

Rozhodně fantastická je atmosféra hry-opuštěné vesnice, továrny a města zóny, mutanti, chmurné počasí-to vše vytváří společně s velmi pěkným grafickým zobrazením, hudbou a zvuky perfektní celek. Pominout nesmíme ani, na střílečky, velkou volnost konání ve hře, zajímaý příběh se sedmi konci, široké spektrum dobře zpracovaných zbraní a umělou inteligenci nepřátel (zejména mutanti působí jako živí). Množství různých detailů jen dokresluje živost strašného světa, ve kterém byste přesto chtěli na chvíli být.
S patchi je dostupná též česká lokalizace rozhovorů, hra je jinak lokalizována titulky.

Zápory:

Různé chyby a bugy, které naštěstí opravují patche, přesto tu a tam vykouknou. Záporem může být i vyšší hardwarová náročnost, tedy pokud nehrajete jen s nejnižšími detaily (ale i přesto hra vypadá slušně), zpočátku vysoká obtížnost, postupem času se pak vkrádá stereotyp. Některé drobnosti jako nemožnost přesunu vozidly či příliš velká obtížnost některých pasáží celkový dojem kazí.

Celkové hodnocení:

Velmi zajímavá, neobvyklá a originální hra. I když má své mušky, tak nabídne skvělou zábavu..Tedy dokážete-li se přes její chybičky a jistou neúplnost konceptu hry přenést.



Godvood  2007-06-12 13:57:37**********85%

Hra:  PC  Medieval: Total War GOLD          Také napsat recenzi
Klady:

Velka znovuhratelnost. Dohrajete za jeden narod a muzete zkusit dalsi. Dohrajete dobyvacnym stylem, muzete zkusit diplomacii. Velmi jednoducha pravidla na strategicke mape, ale pritom spousta moznosti jak je vyuzit. Rozsahle takticke boje, kde se da opravdu vyuzit strategie a taktika. A existuje spousta modu pro tuto hru.

Zápory:

Dost dlouho trva prepnuti mezi strategickym rezimem a taktickou bitvou. Projevuji se problemy pri spousteni pod Win XP.

Celkové hodnocení:

Jednoznacne doporucuji koupit. Obzvlast za tuhle cenu.



Godvood  2007-06-12 14:03:16**********80%

Hra:  PC  Command and Conquer 3: Tiberium Wars Kane Edition          Také napsat recenzi
Klady:

Pro me super pokracovani klasiky. Zadne velke zmeny, zname jednotky z predchozich dilu. A hlavne stejna hratelnost.

Zápory:

Ze zacatku byli nektere jednotky spatne vybalancovane. Nektere byli moc silne a nektere na svoji cenu pratkicky zbytecne. To se ovsem po patchi 1.5 uz vcelku srovnalo.

Celkové hodnocení:

Zabavna hra, u ktere nemusite prilis premyslet a jen se muzete bavit



Crow  2007-06-12 15:19:34**********70%

Hra:  PC  Neverwinter Nights 2          Také napsat recenzi
Klady:

- relativne zajimavy pribeh
- vylepseny i kdyz hodne zabugovany aurora toolset
- konecne jednotne ovladani cele vasi party

Zápory:

- neuveritelne mnozstvi bugu
- vzhledem k tomu jak hra vypada ma silene HW naroky
- priserne dlouhe nahravaci doby
- zatim nehratelny multiplayer

Celkové hodnocení:

Bohuzel pokracovani velice uspesne hry zklamalo snad kazdeho, plno bugu a celkove neoptimalizovana hra je prakticky nehratelna v multiplayeru a hra pro jednoho hrace neni tak kvalitni jako u predchudce. Nadruhou stranu se nedaji prehlednout i kvality co se tyce upraveneho rizeni party, inventare a celkoveho vylepseni pokud jde o ovladani.



Crow  2007-06-12 15:28:43**********91%

Hra:  PC  Vampire: The Masquerade - Bloodlines          Také napsat recenzi
Klady:

- vynikajici pribeh
- skvela replayabilita
- vyborna herni doba
- atmosfera
- design lokaci

Zápory:

- horsi technicke zpracovani
- nevyvazenost strelnych a zbrani na blizko

Celkové hodnocení:

I pres horsi technicke zpracovani a nekolik mensich bugu jde o vynikajici rpg, ktere prineslo jiny, ale velice zajimavy zpusob levelovani. Bloodlines vas ohromi vynikajicim pribehem a atmosferou, kterou uz dlouho zadne jine rpg neprineslo.



Tony 555  2007-06-12 15:43:46**********85%

Hra:  PC  Vampire: The Masquerade - Bloodlines          Také napsat recenzi
Klady:

Mě se na knights of honor líbilo to ze mate uplnou volnost hrani ,ruzne strategické a diplomatické moznosti,velky vyber narodu o jednotkách nemluvně.

Zápory:

Tech moc nebude ale neaky samozrejme budou.Tak třeba ze mnohem mensi narody vam vyhlasi valku i kdyz ste mnohem vetsí nez oni.A muzou bejt treba na druhy strane evropy.

Celkové hodnocení:

Slusna hra co vas na hezkou chvili pripece k zidli.



Přejít na stránku:

Počet na stránku:


Nové recenze