Zascrolluj nahoru
Email  xzone@xzone.cz   Telefon 415 652 090 (8:00 - 16:00)

HRÁČSKÉ RECENZE

Jako si hráči mezi sebou doporučují a hodnotí hry, zda by se mohli líbit kamarádovi, funguje i služba Hráčské recenze. Návštěvník u hry stručně vypíše do třech okének klady, zápory a konečný verdikt. Žádné dlouhé recenze a slohová cvičení, ale jen krátké sdělení, co se autorovi na hře nejvíce líbilo a co ho obráceně zklamalo.

NEJNOVĚJŠÍ HRÁČSKÉ RECENZE

Seřadit podle:

DataProcent

Flash Gordon  2019-04-08 15:55:48**********99%

Hra:  PC  Plakát Horizon: Zero Dawn - Key Art          Také napsat recenzi
Klady:

velikost
živost
kvalita

Zápory:

velikost, ano velikost tohoto plakátu je jeho předností i újmou

Celkové hodnocení:

Super plakát pro všechny fandy i nefandy této hry.



Flash Gordon  2019-04-08 15:52:25**********95%

Hra:  PC  Konzole Atari Retro Handheld          Také napsat recenzi
Klady:

velikost
ovládání
můžete hrát kdykoliv a kdekoli
žádná nápověda, cíl musíš najít sám
Easter egg z filmu Ready player one: hra začíná

Zápory:

výdrž baterií

Celkové hodnocení:

Pokud vás omrzelo PSP a přesto si chcete zahrát nějakou klasiku, která vás chytne a nepustí, tak je pro vás tato konzole ideální volba.



Flash Gordon  2019-04-08 15:46:57**********87%

Hra:  PC  Joystick Atari USB + hra Atari Vault          Také napsat recenzi
Klady:

hra Atari Vault na steamu
hra se dá ovládat také myší a klávesnicí, což je mnohem pohodlnější, ale tím přijdete o tu největší srandu

Zápory:

špatně se ovládá
není pro každého
handheld verze je mnohem lepší

Celkové hodnocení:

Atari nabízí mnoho hodin zábavy a frustrace u klasických arkádových her. Aby byl váš zážitek opravdu strhující, musíte naprosto proniknout do dané hry. Navíc Atari Adventure přece obsahuje 1. Easter egg na světě, známý z filmu Ready player one: hra začíná.



Sam Fisher  2019-04-05 17:50:49**********60%

Hra:  PC  Metro: Exodus - Day 1 Edition          Také napsat recenzi
Klady:

+Příběh
+Gunplay
+Pořád je to staré dobré Metro
+Dynamické počasí
+Audio stránka hry
+Možnost výběru (hrát mise ve dne či v noci)

Zápory:

-Osekané grafické nastavení
-Nemožnost vypnutí Motion Blur
-Technický stav (bugy,glitche)
-Epic Games Store

Celkové hodnocení:

Takže jak bych začal...Hra si zakládá na příběhu,který je opět perfektně vyprávěn a zpracován.Přesun hry z úzkých chodeb a tunelů metra do otevřenějších lokací se také povedl.Pořád je to to staré dobré,hororové Metro.Střídání dne,noci a počasí dobře promíchává karty v hratelnosti.Buď hrát mise v noci,kdy stráže spí,ale monstra jsou na vzestupu,nebo naopak ve dne,kdy stráže jsou vzhůru a ve větším počtu,takže záleží jen na člověku,co mu vyhovuje.Morální systém,taktéž bez chyby.Co se týká audia,krásně zpracované,pořád jsem měl strach odkud na mě cosi vyskočí a vytí hlídačů mě straší ještě teď.Bohužel toto je vše,co se dá na hře pozitivně hodnotit.Tady se dostávám k negativům celé hry.Technická stránka hry je slabá.Od osekaného grafického nastavení,které je limitováno na presety Low,Medium,Ultra atd.Lze si zapnout/vypnout Physx,Teselaci,Hairworks.Ale možnost nastavení antialiasingu chybí.Taktéž nelze vypnout Motion blur ve hře,hra i na LOW nastavení Motion Bluru,vypadá jako mázlé hovno,i na Ultra preset.Lze jej vypnout v config souboru,ale to vám zase může pokazit hru,takže doporučuju jen na vlastní triko.Hra obsahuje také dost bugů a glitchů.Některé úsměvné,některé méně a některé,kvůli,kterých bych vyhodil PC z okna.Posledním příkladem je bug,kdy se vám načte save,který jste si uložili pár hodin zpátky,i když víte,že jste ukládali hru minutu nazpět.Takhle mi to ta hra udělala 2x,pokaždé jsem přišel o pár hodin postupu hrou.Tohle jde ruku v ruce s tím,že je hra jen na EGS,kde nejsou cloud savy,které by tenhle problém jaktakž vyřešily.Celkově bych hru hodnotil,když teda pominu technickou stránku hry ,na takových 90/100.Bohužel po kontroverzi kolem přesunu na EGS před vydáním,nedodáním Day1 bonusů,které byly hráčům slíbeny,naprostým pohrdáním zákazníků ze strany vydavetele a EGS a technickou stránkou hry,nemůžu jinak než dát 60/100



DEU  2019-04-01 10:00:09**********20%

Hra:  PC  Battlefield V          Také napsat recenzi
Klady:

grafika a zvuky

Zápory:

nudny single player plny SJW agendy, sealth misi, absolutni absence fyzikalnich zakonu, na nejtezsi obtiznosti velmi jednoduche, dohrajete za 3 hodiny
multiplayer je plny bugu, hra se casto dostava do faze, kdy je nutne ji ukoncit Ctrl+Alt+Delete, spojuji se HUD pauzy a hry, casto se HUD vypne a vy nevite, proti komu stojite, padani hry, nezapocitavani Assignmentu
- historicke nepresnosti, absence bullet dropu u odstrelovacich pusek

Celkové hodnocení:

Koupe teto hry jsou vyhozene penize. WW2 konflikt si hraje na politickou korektnost na ukor realismu. Ve hre chybi ikonicka puska M1 Garand, jejiz absence se rovna herezi. Nebrat ani zdarma.



ivka.111  2019-03-28 07:48:13**********100%

Hra:  PC  Kniha Zaklínač a jeho svět          Také napsat recenzi
Klady:

Nádhera, knihu jsem včera převzala na prodejně. Už v tramvaji jsem prohlížela a četla. Vazba, křídový papír, obrázky, text paráda.

Zápory:

Nic

Celkové hodnocení:

Samé +



Lukaso23  2019-03-25 13:55:29**********98%

Hra:  PS4  Sekiro: Shadows Die Twice          Také napsat recenzi
Klady:

Grafické zpracování
Nepřátelé
Japonský meč
Hudba
Bosove

Zápory:

Někdy těší bosove
Hodně umirate
Škoda že není v cz

Celkové hodnocení:

Hra se v celku povedla



Kryštof  2019-03-25 10:58:39**********100%

Hra:  XONE  Sekiro: Shadows Die Twice          Také napsat recenzi
Klady:

+obtížnost(není to lehké, je to brutálně těžké a tak to má být :D )
+grafika
+atmosféra
+hudba
+obtížnost(dost možná ještě těžší než předchozí počiny od From Software)
+hratelnost(těžká na naučení, ale odměňuje)
+bossové
+herní doba(kolem 30 hodin)
+level design a pohyb po úrovních
+vzhled lokací(každá něčím jiná a díky tomu snadno zapamatovatelná)
+jenom jedna zbraň a zbroj, takže je to všechno jen o dovednosti samotného hráče a ne o tom, jakou zbraň si budu vylepšovat, nebo o tom která zbroj má největší odolnost proti tomuhle druhu poškození
+stealth-není to nic v porovnání se sérií MGS nebo Splinter cell, ale stačí. Hlavně můžete díky němu zabíjet všechno(až na výjimky jako jsou minibossové) na jednu ránu
+vylepšování života(jako v sérii God of war) a poškození
+systém vitality a posture a odrážen ran(když se do toho dostanete, tak už je to pak směšně jednoduché)
+možná by se ještě něco našlo, ale to by toho už bylo fakt hodně

Zápory:

-Terror(místní forma petrify z dark souls) a shock-proti oboum těmto útokům/okouzlením zbraní se můžete bránit jen používaním spotřebních předmětů, které můžete najít ve světě nebo koupit, přičemž, pokud se bránit nebudete....no, tak budete trpět :D :D Snad ani v Dark Souls nebyl žádný jiný druh poškození tak nemilosrdný, jako jsou tyto dva
-padání frameratu(hráno na původním Xboxu One) v některých "finálních" lokacích, ale dalo se to přežít a nijak to neztěžovalo hratelnost
-už asi nic

Celkové hodnocení:

From Software vhtěli udělat něco jiného, než další Dark souls nebo Bloodborne a ačkoliv se to může z videí zdát jen jako další díl jedné z těchto dvou značek, jen jinak pojmenovaný, ale opak je pravdou. Stejný přístup, jako v DS a BB tu neplatí a hra vám to dá doslova sežrat, ale jakmile se naučíte jednotlivé mechaniky a přimete to jako opravdu nový titul, tak mi věřte...budete odměněni. A že to stojí za to :)



hunt  2019-03-23 20:46:19**********96%

Hra:  PC  Metro: Exodus - Day 1 Edition          Také napsat recenzi
Klady:

celkové zpracování
atmosféra
prostředí
příběh
grafika
průzkum světa
stealth přístup
monstra
crafting

Zápory:

absence výklonu při míření

Celkové hodnocení:

Výborná a pečlivě vytvořená hra!



Ouyes  2019-03-23 08:26:56**********15%

Hra:  PC  Mikina Zaklínač 3 - Arsenal (americká vel. L / evropská XL)          Také napsat recenzi
Klady:

těžko říct

Zápory:

velice tenká látka
je to jak teplákovka z 80tek
kvalita neodpovídá ceně

Celkové hodnocení:

Jsem velice zklamán. Lepší mikinu seženete i na tržnici.



Viťa  2019-03-19 11:21:53**********85%

Hra:  PC  The Division 2          Také napsat recenzi
Klady:

Optimalizace
Lokalizace
Nový obsah
Téměř stejná hratelnost jako v prvním díle

Zápory:

Žádné

Celkové hodnocení:

Hru bych doporučil každému kdo si jedničku užil a chápe smysl téhle hry ( opakování misí dokola na různé obtížnosti ) O gameplay se nemusím zmiňovat, je jen o trochu vylepšený oproti prvnímu dílu. Zpracování Washingtonu se mi velice líbí a je to příjemná změna oproti víc uzavřenému New Yorku. Jednoduše hra splnila očekávání od prvního dílu na 110% ...



Sirmilano  2019-03-19 07:31:22**********75%

Hra:  PC  The Division 2          Také napsat recenzi
Klady:

Herní systém

Zápory:

Washington oproti NY

Celkové hodnocení:

V podstatě nejde o nic jineho než hodně obsáhle a lehce předělané DLC k Division 1. Za mě byl NY mnohem hezčí lokace, ale vzhledem k tomu že jednička byl můj žanr na dvojku (jakožto velke dlc) s nemohu stěžovat. Nicméně hodnocení nemůže být vysoké už kvuli podstatě věci a ne zrovnama hezkému Washingtonu.



Lukaso23  2019-03-14 14:57:53**********95%

Hra:  PS4  Shadow of the Tomb Raider          Také napsat recenzi
Klady:

Pěkně zpracované
Výborné lokace
Lara vypadá živější
Strom dovednosti
Hudba není špatná
Vylepšováni zbraní

Zápory:

Snad že není cz

Celkové hodnocení:

Výborné zakončení trilogie tvůrci by se měly dat od dych a připravit se na novou generaci konzole a na novou laru



Marry  2019-03-11 00:18:38**********90%

Hra:  PC  Mass Effect: Andromeda          Také napsat recenzi
Klady:

- Grafika
- ME svět a rozhodování
- lepší souboje, než dřív
- herní doba
- otevřený svět

Zápory:

- Obličeje
- Nebyla CZ
- některý vedlejšáky opravdu nuda

Celkové hodnocení:

ME sérii miluju, je to skvělý svět a přímo se do tý hry zamilujete, příběh byl slabší, než dříve, ale herní doba je paráda, vše jsem stihl za 60hodin a to je na singl hru perfektní. Neni tam všechno vysvětleno, příjde mi, že ten konec je trochu ořezanej, ale vypadá to, že bude pokračování, podle konce.
Opravdu mě zklamalo, že nebyla lokalizace, čekal jsem skoro dva roky na amatérskou češtinu a i tak byla docela mizerná, kdyby byla lokalizace od začátku, koupím tady na xzone jako vždy v předprodeji, ale tak čekal jsem dva roky, koupil jsem ME za 3 kila na G2A..
Těšim se na další díl a Andromeda za mě super pokračování.



Harry Mason  2019-03-10 20:50:50**********100%

Hra:  PS4  Resident Evil 2          Také napsat recenzi
Klady:

Atmosféra
Technické zpracování
Hádanky
Prostředí
Hratelnost
Nostalgie

Zápory:

Originální soundtrack je nutno dokoupit
Slabší nový soudtrack

Celkové hodnocení:

Výborný a poctivý remake legendárního druhého dílu, který zůstává věrný svému předchůdci. Ocení nejspíš převážně herní veteráni, kteří docení i drobné úpravy ve scénáři, které zabrnkají na nostalgickou strunu. Zamrzí jen zpoplatnění originálního sountracku, který ke hře jednoznačně patří.



Harry Mason  2019-03-10 20:20:17**********55%

Hra:  PS4  Resident Evil 6 HD          Také napsat recenzi
Klady:

Délka hry
Hodně obsahu
Pořád solidní technické zpracování

Zápory:

Příliš akční
Slabý příběh
Quicktime eventy
Skripty
Level design
Prostředí
Bez hádanek

Celkové hodnocení:

Hodně průměrný Resident Evil, který sází bohužel jen na akci. Atmosféra prvních dílů se vytratila a zůstala jen průměrná střílečka z třetí osoby plná skriptů, quicktime eventů a slabého příběhu.



Lukaso23  2019-03-10 13:10:59**********100%

Hra:  PS4  God of War III Remastered          Také napsat recenzi
Klady:

Vylepšené grafické zpracování
Kratos
Trofeje
Zbraně
Bossové
Hudba
Cena
Hudba

Zápory:

Pro hráče coto hráli na ps3 nic nového

Celkové hodnocení:

Pro fanouška povinnost koupit



Pan Banán  2019-03-10 09:00:19**********100%

Hra:  PC  Devil May Cry 5          Také napsat recenzi
Klady:

Hratelnost
Grafika
Hudba
Hodně různých nepřátel
Finální souboj

Zápory:

nic

Celkové hodnocení:

DOKONALÉ!!!!!!



martin  2019-03-09 16:45:52**********100%

Hra:  PC  Devil May Cry 5          Také napsat recenzi
Klady:

optimalizace
znovuhratelnost
přiběh
nova postava V že by vergil ?
grafika
efekty
hudba

Zápory:

denuvo

Celkové hodnocení:

kvůli denuvu se hra na staršich procesorech muže sekat doporučuju 8th generaci cpu i5 8400 anebo pokud máte haswell tak jedině hru cracknout



Aleš  2019-03-06 08:28:50**********100%

Hra:  PS4  Mass Effect: Andromeda          Také napsat recenzi
Klady:

- velký vesmír
- velký crafting
- mnoho dialogů
- krásná grafika
- zajímavý příběh

Zápory:

- absence češtiny

Celkové hodnocení:

Jsem nováček serie a nepochopím tu kritiku okolo. Tahle hra se může směle rovnat titulům jako Witcher např. a naopak oproti takovému AC ukázat jak se to dělá. Je tady opravdu živý svět, kdy si skoro přijdete jako by jste hráli online s živými hráči. Svět není rozhodně nudný, ba naopak. Ta hromada dialogů skoro bere dech, a každá postava má opravdu osobnost tudiš opravdu mě osobně na každém členu teamu záleží a to prosím hraji v Polštině a tudiš ne všemu co je vysloveno rozumím. Přesto jsem schopný strávit jako včera 5 hodin hraní jen chozením po lodi a mluvením s členy posádky, opravdu nepřeháním. Ta hra je gigantická, krásná a každý kdo jí nehrál skrze kritiku ať kupuje, jelikož podobných RPG je tady opravdu jako šafránu a opět nebojím se tu velikost a propracovanost přirovnat k Zaklínači. Hodnocení bych strhl skrze češtinu ale přeci jen dám 100% abych tu zbytečnou kritiku narovnal.



Přejít na stránku:

Počet na stránku:


Nové recenze