Email  xzone@xzone.cz   Telefon 415 652 090 (8:00 - 16:00)

RECENZE: Heroes of Might and Magic V

Líbí se vám tato hra či vás zklamala? Dejte o vašich názorech na ní vědět ostatním hráčům. Stačí výstižně vyplnit klady, zápory a celkové hodnocení.

Seřadit podle:

DataProcent

KharDemon  2011-09-12 15:16:37**********80%

Klady:

Soubojovy system
Rasy a jejich odlisnosti
Strom dovednosti
Presun jednotek z hradu
Grafika
Zajimava kampan

Zápory:

Malo artefaktu
Moznost teleportovat se jen k nejblizsimu hradu

Celkové hodnocení:

Hra je velice dobra zarucene pobavi



Felda13  2011-03-02 19:35:38**********100%

Klady:

příběh
hratelnost
hrady
jednotky
kampan
grafika

Zápory:

chtělo by to víc map pro více hráčů

Celkové hodnocení:

nejlepší tahová strategie na světě



(♥) мĒĜдÐядĜŌŃ   2009-12-15 18:05:14**********95%

Klady:

+grafika
+suprově vyřešený boj
+tahová strategie
+muže to hrát asi až 8(?) osob na jedné obrazovce
+supr potvůrky
+poměrně dost stran
+¨prostředí
+prizpůsobení k určitému prostředí(např.v poušti máte menší pohyb než třeba v lese :),v jeskyni máte menší dohled atd..)

Zápory:

-obtížnost
no serii Heroes,hlavně Heroes III hraji 3 roky,Heroes IV asi rok,ale i přesto se mi u Heroes V nijak nepáčí ta obtížnost,příde mi to poměrně těžké oproti předešlím dílům..

Celkové hodnocení:

Suprová strategie,u které se skvěle pobavíte,také i zapotíte,fanouškům Heroes to doporučuji,začátečníkům bych doporučil si raději koupit předešlé díly,a trochu nacvičit :))



Foret  2009-07-25 09:58:43**********90%

Klady:

Dobrá Grafika
Silný Příběh
Dobře zpracovaná města
Příjemná délka

Zápory:

Málo kouzel
málo map pro více hráčů(doporučuji si stáhnout další)
Pokud se nezakousnete do příběhu nebo do hry po internetu rychle omrzí,protože se podobá třetímu dílu.

Celkové hodnocení:

Pro fanoušky heroes naprostý ráj.
Pro ostatní dobrá tahová strategie.



Sion  2009-04-06 16:00:23**********93%

Klady:

Právoplatný následovník.. Pokračování úspěšné supersérie Heroes. Nebudu se opakovat. Dávám zasloužených 93%. Fantasie.. I přez menší chybyčky, a pár krůčků vedle...

Zápory:

-Rozložení bojového pole do čtverců, rozlišení pole
-Méně strategických objektů při boji
Možná by mě ještě neco drobného napadlo..

Celkové hodnocení:

Skvělé, skvělé skvělé..



romannet  2009-01-16 14:31:59**********85%

Klady:

- jsou to heroes
- vyborna kampan
- jednotky
- hezka grafika
- propracovany tahovy mod
- nadherna mesta

Zápory:

- videa, konkretne to ze neni videt pohyb usty pri mluveni a cele to pusobi spise lacine
- nektere nudnejsi mise

Celkové hodnocení:

jsem nadsen...nikdy jsem nebyl fanousek heroes, pak jsem si vyzkousel a musim rict ze jsem velice prekvapen..navykova hratelnost, vyborna kampan a celkove vsechny jednotky a hrdinove..to jsou veci proc se vzdy ke hre rad vratim



pes  2009-01-04 01:04:06**********100%

Klady:

- skvělá kampaň s fantastickým příběhem a oproti minulým dílům zaujme i díky filmovým videím
- skvělé zpracování ras a jednotek s možností upgradu
- zajímavé schopnosti a kouzla hrdinů a jednotek, artefakty
- pěkná grafika
- možnost hraní více lidí u jednoho kompu
- zajímavá hudba a mapy
- způsob boje

Zápory:

nemám co vytknout

Celkové hodnocení:

naprosto parádní zpracování tahové strategie a nápadu série heroes, určitě nejlepší díl



Hellknight  2008-12-01 22:36:25**********85%

Klady:

- 6 hratelných národů
- návrat ke kořenům původních Heroes(hlavně trojek)
- precizně zvládnutý přechod do 3D rozměru
- 6 kampaní za 6 národů v rozvijejícím se příběhu
- Rakšasa Raja:-)
- skvěle vymodelované podzemí
- hrdinové musí mít sebou armádu
- hudba v hradech
- skvělé rady v putyce

Zápory:

- někdy trochu zmatený pohled kamery (hlavně v podzemí)
- až příliš náročná obtížnost, která stále stoupá s blížícím se koncem hry
- chrlič je moc slabý
- zápletka je odhalena, ale né zcela ukončena

Celkové hodnocení:

Heroes V je konečně ten pravý nástupce po trojce.Nival se tohoto úkolu zhostil bravurně a nezbývá než doufat, že v tomto trendu bude pokračovat.Nebýt těch pár drobných chybek, mohlo být hodnocení daleko vyšší.



jakub k  2008-10-04 17:22:26**********90%

Klady:

grafika
frakce
hratelnost
schopnosti jednotek
vylepšování jenotek
frakce academy

Zápory:

těžká kampaň

Celkové hodnocení:

nejlepší ze všech heroes



Apophis  2008-09-01 15:59:43**********75%

Klady:

+ Vynikající RPG postup hrdinů

+ Nápadité rozdělení hradů podle ras

+ Zajímavý způsob boje

+ Celkově návrat k HOMM3

+ Mnoho jemných vylepšení hratelnosti

+ Technicky dokonalá grafika

+ Skutečně mnoho nových nápadů (zvyšuje zážitek ze hry)

Zápory:

- Diskutabilní dabing české verze

- Nevhodně zařazené 3D i do strategického pohledu

- Mě osobně nevyhovující vzhled grafiky (nemám rád "malovanou grafiku")

- Trochu naivní děj a dialogy v Kampaních

- Nešťastně řešená výstavba hradu na "úrovně města"

- Skutečně mnoho nových nápadů (mnohdy ale překombinované)

Celkové hodnocení:

Důstojné pokračování nejlepší strategické série všech dob.
Po propadáku HOMM4 nastalo logické přiklonění k HOMM3.
Mnohem lepší než HOMM4, ale kvalit HOMM3 podle mě nedosahuje (trochu moc překombinované).



Hirotoro  2008-08-26 12:27:13**********95%

Klady:

nový kabátek
takticky lepší soubojovy systém
výborná hratelnost

Zápory:

Jediné co mi na hřě chybi je obsence něčeho jako byly karavany v heroes of might and magic IV

Celkové hodnocení:

Užasná hra z klasickího prostředí heroes of might and magic



Dumec  2008-07-18 17:52:57**********71%

Klady:

+ Nový Heroes
+ Strom dovedností
+ Každá jednotka má nějakou tu vedlejší schopnost a mnohé jsou velmi povedené
+ Rozmanité národy
+ Hrdinové obecně
+ Doba hraní (pozor ale na stereotyp, to je holt Heroes - pokud vás vyloženě nechytí, dostaví se nuda nejpozději za týden pařby)

Zápory:

- Slabý příběh, jehož pofidérní kvalita je ještě "umocněna" lehce podprůměrným českým dabingem, nesmyslnými efekty, kdy postavy během hovoru zdůrazní každou druhou větu nějakým kouzlem (působí to vážně směšně) a také strnulostí hlavních aktérů (nehybná ústa i oči, což sice nezní tak strašlivě, ale celé to pak působí hrozně uměle)
- Svět Might&Magic, obrovská kniha popsaná už tolika skvělými hrami, s takovou zásobárnou zajímavých míst, hrdinů a událostí, je v tahu. Autoři jej nahradili novým, naprosto tuctovým světem, jenž už tu byl stokrát (a stokrát ještě přijde)
- Výborná vylepšení ze IV jsou pryč (volný pohyb jednotek, osamocených hrdinů, skvělé obléhání/bránění hradů, "hrdinskáů účast v boji)
- Na mapě ubylo zajímavých míst - na získání artefaktů, surovin...
- Pro mě grafika, především jednotek

Celkové hodnocení:

Co dodat závěrem? Jsem zklamaný, ale zas ne natolik, abych hru hloupě srazil a udělil ji 1% jen proto, že není tak superduper jako můj nejmilejší díl, tak jak to dělají některé lopaty ve svých ""recenzích"". Škoda, mohlo to být podstatně lepší



Overlord  2008-05-16 21:33:32**********100%

Klady:

grafika je nádherná
podobné heroesu 3
pěkná hudba
kampaň
propracované boje
spousta jednotek

Zápory:

žádné nejsou

Celkové hodnocení:

3. díl byl lepší ale 5 je také dost dobrá hlavně graficky a není nic lepšího než sednout a zahrát si s kámošema..



Matt  2008-05-02 16:14:04**********92%

Klady:

3DGrafika,perfektních 6 kampaňí,návrat k základům heroes 3,hudební doprovod,upgrady jednotek,velké množství skillu,velmi návyková hratelnost znáte to ne ještě dobiju jeden důl a pak už jdu ale vážně spát.....

Zápory:

menší přehlednost v podzemí,občas zlobí kamera a kampaň vážně nepatří k nejlehčím.

Celkové hodnocení:

Nival Interactive se se svým dílem vážně předvedli a ukázali že patří k vývijářské špici.



Thanis  2008-04-20 18:05:34**********95%

Klady:

Kde začít? Tak třeba - 6 kvalitních kampaní, překrásná grafika, návrat mechanismů k třetímu dílu, spousta skvěle nadabovaných animaček, zajímavý příběh, vyváženost jednotlivých frakcí (oproti čtyřce),"Warcraft III" pojetí vyprávění příběhu a desitky hodin kvalitní zábavy

Zápory:

kampaň za elfy, konkrétně pátá mise - obtížné až běda
třetí mise za démony - noční můra všech hráčů

Celkové hodnocení:

Až na pár zásekových míst dokonalá tahová strategie.



Eagle  2008-03-26 18:25:32**********78%

Klady:

+Grafika
+Hratelnost
+Propracovaný RPG systém
+Dokáže zabavit a na dlouho

Zápory:

-Stereotyp se dostaví poměrně rychle poté co vyzkušíte všechny frakce
-závislost

Celkové hodnocení:

Celkově propracovaná hra které se však nevýhýbá stereotyp a proto dávám poměrně nízké hodnocení



Addon  2008-03-11 08:37:10**********75%

Klady:

Hra je opravdu chytlavá a pokud vás polapí, jen těžko se budete „závislosti“ na ní zbavovat.

Ve hře opět vylepšujete svá města novými budovami nebo upgrady těch stávajících, opět se staráte o jejich obranu před po bohatství a slávě toužícími nepřáteli, najímáte hrdiny a k nim patřící bojové jednotky, objevujete pomocí hrdinů svět plný nástrah, ale i pokladů, bojujete s nepřáteli a potulnými potvorami, rozšiřujete moc svého impéria a navíc si vše ohromně užíváte.

Grafika hry je tentokrát na opravdu vynikající úrovni. Hra je totiž kompletně 3D, můžete na objekty na herní mapě i ve městech nahlížet z mnoha úhlů, zoomovat, oddalovat pohled a přitom se kochat barevností a pestrostí celého světa Heroes of Might and Magic 5. Vše to lahodí vašemu oku a vy jen zíráte na to, jak je vše krásné.

Heroes of Might and Magic 5 je opravdu perfektní hra, kterou určitě stojí za to vyzkoušet.

Zápory:

Heroes of Might and Magic 5 je bezva hra, ale má i několik věcí, které je třeba ji vytknout. Nebudu to odkládat, ať to máme rychle za sebou.
Když jsem zjistil , že to nemá zabudovaný generátor map tak jsem byl velmi zklamán. Také mě hodně obtěžovala doba spouštění, ukládání a nahrávání hry. Tyhle úkony trvají opravdu déle, než by bylo zdrávo. Druhou věcí, která se mi nelíbila, byla někdy hudba. Začalo to už v menu, kde hrála „kostelní“ hudba, která se do hry v tomto případě vůbec podle mého nehodila. Poté už se situace zlepšila, ale první dojem je první dojem, znáte to.

Celkové hodnocení:

Hra je opravdu dobrá , ale podle mě má hodně chyb které možná spraví datadisky , ale stejnak není to nic moc.



Alarik  2008-02-20 09:34:10**********100%

Klady:

Krásné zpracování grafiky. Skvělý desing hrdinů i jednotek. Krásně sepsaný a zpracovaný příběh. Možnost vylepšit každou jednotku. Přítomnost "minifilmů", díky kterým se příběh dokáže rozvíjet lépe ,než kdyby byl jen napsaný.

Zápory:

Hrdinům se při mluvení nehýbou rty. Občas trochu náročnější.

Celkové hodnocení:

Heroes V je opravdu skvělá strategie, která určitě přilákala spoustu hráčů. Ve srovnání s ostatními díly se opravdu vadařila. A až na drobné nodostatky je téměř dokonalá.



Darth Assmondeus  2008-01-27 16:23:11**********50%

Klady:

Svět Ashan
Pohádkovost není na škodu
Skiny jednotek a hrdinů
Hudba
První 3 dny hraní zábava

Zápory:

Kampaně jsou nehratelné a to i s patchem co dává lehkou obtížnost
Scénářů je zoufale málo
Není editor
Po 3 dnech hraní HROZNÁ nuda
Hodně málo cheatů díky čemuž se hra nedá hrát

Celkové hodnocení:

Heroes 4 je 100krát lepší než tohle. Kampaně se nedají hrát a mají debilní příběh. Prostě blbost.



popkec  2008-01-04 00:05:14**********70%

Klady:

Hezká grafika
Vylepšování jednotek
Povedený dabing
Dobře vyřešené bojování

Zápory:

Náročné na hardware
Nemůžete si vybrat kampaň, musíte hrát všechny postupně
Spousta principů ze trojky
Jednotky přibívají pouze jednou za týden

Celkové hodnocení:

Na heroes V jsem se velmi těšil. Byl jsem velice překvapen, že se ve hře vrací vše k principům třetího dílů, těžko říct jestli je to dobře nebo špatně. Oproti čtvrtému dílu (můj nejoblíbenější) to není nic moc



Přejít na stránku:

Počet na stránku:


Nové recenze



  • 14. 09. 2018 03:46:57
    PC Vampyr



  • 06. 09. 2018 16:20:02
    PC ELEX