Zascrolluj nahoru
Email  xzone@xzone.cz   Telefon 415 652 090 (8:00 - 16:00)

RECENZE: ArmA 2

Líbí se vám tato hra či vás zklamala? Dejte o vašich názorech na ní vědět ostatním hráčům. Stačí výstižně vyplnit klady, zápory a celkové hodnocení.

Seřadit podle:

DataProcent

Pete  2012-05-29 16:34:49**********65%

Klady:

Ostrov a technika, Nelineární kampaň s možnostmi rozhodování, které lehce upraví průběh mise

Zápory:

Některé savepointy, Nic moc délka, A.I.

Celkové hodnocení:

Velky pokrok oproti 1, možnost nelinárnosti a rozhodování je skvělé. Například, to jestli nahlásite velitelství, že místní farář přechovává zbraně může v další misi ovlivnit jak hodne vám farář pomůže, nebo jestli se rozhodnete letet vrtulníkem i přes hrozbu sestřelení. Bezva. Teď, co mě nepotěšilo a to je v hlavním případě A.I. a to ať spolubojovníků nebo nepřátel, například při nejtěžším nastavení jsou protivníci schopni vás sundat i z nemožných pozic (za kopcem) a hlavně na nemožné délky s kulometem i vy přitom máte sniperku a i tak máte problém. Dále dáte jasný rozkaz nástupu do vozu, chlapci běhají kolem auta, lehají si na zem a opět stávají, nakonec sem jim to povede, ale musíte u toho použít zrychlení hry, které btw chválím. Každopádně jsem hrál hru až teď, tudíž jsem kupoval za nějaké 400 stovky, a při představě, že za neopatchovanou hru bych dal 1000 mi moc dobře není.



parmen  2011-12-28 10:02:05**********95%

Klady:

Konečné pořádná simulace.Má dobrej příběh suprovou grafiku.Volnost v pozdější fázi hry je jako u rpg her, a mnoho dalšího.

Zápory:

brutální nároky na pc, moc bugů

Celkové hodnocení:

Nejlepší simulace všech dob



KharDemon  2011-08-30 03:22:34**********60%

Klady:

"Realnost"
mnozstvi zbrani-
vozidel
cestina
atd

Zápory:

"Realnost"
Rozhodne ovladani helikoptery !
Veleni
Bugy a chyby
Strelba z tanku 30ran a nakladak jsem nesejmul :-o

Celkové hodnocení:

Zacal jsem hrat hru kvuli hodnoceni ktere tady dostala a muzu rict ze poteseny nejsem Hru jsem hral jedno odpoledne cca 5 hodin Hra je to rozhodne zajimava a milovnik tohoto zanru si urcite prijde na sve ale proste podle me je to az moc slozite mluvim hlavne o celkovem ovladani Tvurci si dali az moc zalezet na realnosti hry Kdy jsou nektere prvky spis na obtiz nez k uzitku Navic se mi ne jednou stalo ze me nepritel sundal na 100 metru na dva vystrely ze samopalu a to jsem celou dobu hral na nejlehci obtiznost
Uz tak tezke rizeni tanku stezuje stale se otacejici delova vez hloupe koukani do mapy probiha v case a klidne se muze stat ze pri zkoumani mapy hrac proste zhebne rukou nepritele Viditelnost nepratel taky stoji za to Frajer me sunda na 80 metru a ja abych mel aspon 50% sanci na uspech musim pribehnout na 20 metru Veleni stoji uplne za prd proze vojaci jsou schopni dorazit akorat na mistokam ktere jim rozkazu ze ktereho si stejne jdou kam chteji a spatky jdou jen kdyz vytahnu susenky Vtipne hlasky nachvilku spestri hru ale casem to prejde Ke vsemu zase to ovladani nez clovek vsechno pozapina rozkaze a buh vi co je uz davno mrtvej Veleni tanku je hrou o nervy uz pri treninku v akci si to proste nedokazu predstavit Davam hre 60 protoze neni spatna :-D Ale... vazne grafika,rozmanitost a herni prvky jsou to nejdulezitejsi ? Ja si pod hrou predstavuju zabavu ! u tohoto se ja bavit nemuzu protoze mam plne ruce prace s prepinanim klaves....



MichalMartinak  2011-07-06 18:04:25**********55%

Klady:

-grafika
-zvuková stránka
-rozhlehlost
-absolutní volnost

Zápory:

-ach ty bugy i v poslední opatchovanou verzí
-obtížné a místy frustrující
-hardwarová náročnost

Celkové hodnocení:

Hra se mi jako taková celkem líbila a opravdu mi přišla místo neuvěřitelně těžká a házela mi kladky pod nohy. Například mám chytit pašeráka a v popisu je, že má bílé auto, zkusil jsem se všude ptát, zda o něm někdo něco neví a nic. Velká škoda, původní Operaci Flashpoint jsem si zamiloval :-(



Alfred1950cz  2010-08-31 17:45:42**********85%

Klady:

Výborná grafika
Nádherně spracovaná Černarus
Postavy vojáků
Pěkně spracované zbraně a vozidla
Edotor misí
Multiplayr
Některé zvuky

Zápory:

Jízdní model vozidel (připadá vám že maj třeba tanky pár kylo)
Zvuky vozidel
Animace (Chybí třeba animace rozběhu)
Bugy
Umělá inteligence

Celkové hodnocení:

Arma 2 je rozhodně dobrá hra se kterou si díky multiplayru a editoru užijete mnoho dní zábavi.



FryDerc  2010-07-26 14:37:36**********81%

Klady:

+Veliký důraz na realističnost
+Grafika a ozvučení
+Skvělá kampaň a parádní příběh

Zápory:

-Těžké souboje
-Těžké ovládání vojenské techniky
-Bugy a chyby
-Více arkádového režimu

Celkové hodnocení:

ArmA 2 mě vcelku potěšil.Kluci z Bohemia si určitě zaslouží pochvalu. Bohužel mi neseďěla kombinace arkády a simulace a měl jsem pocit že hra se pomalu ztrácí a stáva se z ní obyčejná FPS.



Mike  2010-07-20 21:17:31**********78%

Klady:

Výborná grafika, realismus, reálná bojová technika, autentické zvuky, české prostředí

Zápory:

Velká HW náročnost, spousta drobných bugů, příliš obtížné

Celkové hodnocení:

Nástupce legendární Operace Flashpoint se opět nekoná ale pro hardcore hráče, kterým chybí reálná válečná akce jasná volba



Jindru  2010-07-01 14:15:06**********80%

Klady:

Realnost
Velký výběr zbraní, dopravy adt...
Kampan
Grafika
Příroda!!!
AI Inteligence

Zápory:

Dabing
HW Nároky
Pomalé zobrazováni terénu i na vysoké detaily
Obtížné ovládání pro nezkušené hráče!!!
Bugy


Celkové hodnocení:

Dobrá hra je to fakt super vojenský simulátor. Takové vojenské simulátory moc nejsou. Ale ty chyby se nedají přehlédnout!!!



OOSLX  2010-06-12 17:55:55**********85%

Klady:

spoustu techniky a dopravnich prostredku
spoustu zbrani a misi
celkem slusna obtiznost
nadprumerna grafika

Zápory:

HW narocnost
editor v OFDR je lepsi
technicke zpracovani OFDR je prece jenom lepsi
bugy (ktere se vsak v patchi 1.5 vyskytuji malokdy)

Celkové hodnocení:

ARMA II je slusna hra co si zalousi slusne hodnoceni, i kdyz je OFDR v necem precijen lepsi. Nicmene bugy maji obe dve!



A.M.J.  2010-06-01 20:39:34**********99%

Klady:

Grafika
Realističnost
Zbraně
Dopravní prostředky
Multiplayer
Příběh
Ozvučení


Zápory:

Bugy
Hw náročnost

Celkové hodnocení:

Jedna z nejlepších her co jsem kdy hrál fakt doporučuji



Recenze na NaPatchovanou Verzi 1.05  2010-02-04 17:07:38**********79%

Klady:

+Realismus
+Grafika
+Zbraně
+Vylepšená AI
+Kvalita

Zápory:

-HW náročnost
-S patchem 1.05 stale dost chyb

Celkové hodnocení:

Dobrá Hra se špatnýma chybama.



Kapr  2010-01-21 22:47:04**********95%

Klady:

+Grafika
+Simulace
+Kampaň
+Zvuky, zpracování modelů
+Obrovská škála všeho - zbraně, vozidla, atd.
-Propracovaný design
-Multiplayer (pokud máte štěstí na co-op bez lagů, je to obrovský zážitek)
+Editor
+Zbrojnice
+Výcvik
+Snaha vývojářů o nápravu bugů

Zápory:

-HW náročnost (ale zvládnout se dá)
-mnoho bugů...
-stále AI za volantem
-Auta (jízdní model a ona "přetáčivost")

Celkové hodnocení:

Skvělý válečný simulátor, který neocení každý, protože většina lidí neví, v čem vězí ten její duch. Ne, tahle hra není dělaná pro Warfare (ačkoliv je to hlavní MP mód) ani rambo styl hry. Když seženete partu nebo se začleníte do komunity a hrajete co-op mise (se vším všudy), hra Vám nabídne ohromné možnosti a výsledek je famózní. Neuvěřitelná atmosféra. Vývojáři věděli, co dělají. Bohužel, bugy se tu objevují, ale to není žádné překvapení vzhledem k rozsáhlosti. Pokud ale nepatříte k té skupině, která má iniciativu udělat tuhle hru lepší (viz. o pár řádků víš) a vidíte jí pouze takovou, jakou jí dostanete, nemůžu doporučit.. Ostatní ale nenajdou ve svém žánru nic lepšího. Palec nahoru



Tino  2010-01-02 21:29:22**********100%

Klady:

-Grafika i zvuk.
-Vojenská atmosféra.
-Hromady zbraní i techniky.
-Neuvěřitelně realisticky zpracované.
-Zábavné mise.
-Okolí napodobené české krajině.

Zápory:

-HW nároky mohli být mírnější.
-Nedodělané dialogy.

Celkové hodnocení:

U této hry jsem se nenudil ani trochu určitě ji doporučuji



charlie7845  2009-11-23 15:47:45**********95%

Klady:

No tahle hra je narez zvuky zbrani vybaveni to vse propracovane nejake dialogy cesky mluvene je toho spoustu

Zápory:

hra ma trochu vetsi naroky a trosku horsi ovladani letadel nebo stihacky pro novacky to bude chcit trenovat

Celkové hodnocení:

tahle hra je pecka je jen trochu horsi nez mafie ale myslim si ze tahle si zaslouzi uspech a koupi je to nesmirne propracovana hra



Repry  2009-10-24 12:56:51**********55%

Klady:

pěkná grafika
spousta zbraní a vozidel
možnosti volby
více obtížností

Zápory:

příšerný dabing
tragická AI, občas je to k pláči pozorovat co dokáže
velký kopec nudy
i s posledním patchem dost chyb

Celkové hodnocení:

Rozhodně lepší než první ArmA, ale původní Flashpoint se překonat nepodařilo. Pouze grafika je lepší a trochu více volnosti v rozhodování. Ale celkově mě hra neoslovila jako její nejstarší bratříček. Veskrze průměrná záležitost.



Celoush  2009-09-11 11:48:07**********85%

Klady:

- otevřenost prostředí, misí a i kampaně
- editor
- grafika a české prostředí
- high command
- mise manhattan

Zápory:

- bugy (a že jich zase bylo)

Celkové hodnocení:

Tahle hra není pro každého. Ta volnost prostředí a herních možností sebou přináší i velké množství problémů a případných nelogičností (např. v chování AI). Není to hra pro ty, kteří se chtějí odreagovat. Tohle už se pomalu blíží k hardcore simulaci. Někomu to může vadit, někdo to ocení. Editor a možnost vlastní tvorby celou tu hru zase povyšuje nad většinu ostatních. Rozhodně lepší než ArmA: Armed Assault, ale kvalit OFP to bohužel nedosáhlo.



hans V.B.B. Valašek I  2009-09-07 22:16:55**********70%

Klady:

-zbraně,vozidla,helikoptery
-česka krajina
-editor hodně mě potěšil
-velení více jednotkam
-nastavení obtižnosti
-grafika

Zápory:

-nenaučil jsem se litat s helikopterou ve flashpointu je to brnkačka
-HW naroky
-bugy v editoru zabili velitele takže jednotce velel jiny vojak a vojaci stali na mistě a to jsme měli dobyt vesnici
-velmi těžke ovladani některe věci se mi tam zdály uplně zbytečne tlačitka musite někdy kombinovat např. ctrl+t
-v ovladani jednotky jsem asi 5 min hledal přikaz za mnou nenašel jsem ale bylo tam seskupit což znamenalo že se vojaci vrati za vama takže jsem an to kapl :D

Celkové hodnocení:

bavilo mě to jsem takovy militarista takže takova hra jako ARMA potěši už kvuli tomu že jich moc neni ale to AI občas blbne což vam hru docela skazi :(



G3orgig  2009-08-22 18:08:02**********72%

Klady:

- Opravdu dobrá grafika
- rozsáhlost
- celkem dlouhá hrací doba

Zápory:

- bugy
- AI
- nuda
- celkově demence všeho
- grafika se dá vychutnat pouze na velmi vosoké detaily a rozlišení a v tom případě jsou HW nároky přímo smrtící

Celkové hodnocení:

Není to zas tak špatná hra, ale autoři to překombinovali... je to prostě příliš hardcore i pro hardcore hráče. Za vše mluví nastavení kláves. V controls najdete 162 různých definovatelných přikazů. Tolik kláves samozřejmě ani na klávasnici není, takže jsou tu pak různé kombinace jako třeba alt+písmenko atd. prostě je toho strašně moc.



Girm  2009-08-16 15:19:43**********50%

Klady:

+ volnost a rozloha světa, jde chodit i do budov, jednotlivé budovy nevypadají stejně
+ úspěch/neúspěch hráče při plnění úkolů mají vliv na další úkoly
+ široká škála dopravních prostředků a vozidel (jde jezdit třeba i na kole)
+ grafika
+ hudba

Zápory:

- BUGY na každém kroku (od levitujících objektů po chyby v úkolech a nemožnost je splnit; stalo se mi že jsem nasedl do auta s prostřeleným sklem zaparkovaném na základně, načež jsem byl z ničeho nic raněn... to je jen jeden z mnoha případů)
- mizerná AI která prý naopak paradoxně využije celé 1 jádro procesoru (nepřátelé stojí na otevřenm prostranství a ignorují střelbu, tým se nechce hnout dál protože je ve střehu kvůli nepříteli vzdáleném 100000km daleko...)
- mizerné/chybějící animace
- škube se na všem HW

Celkové hodnocení:

Hra má obrovský, naneštěstí promrhaný potenciál. Vývojáři si vzali velké sousto a odmítají se poučit z chyb Flashpointu i 1. Army. Neměli se tolik soustředit na obří rozlohu a piplání každého domečku a věnovat se jiným věcem. Při hraní se tak často střídají pocity nadšení, lítosti i vzteku. Za půl roku bude hra možná hratelná, ale koho to zajímá? Za své peníze chci hotovou hru, ne nějaký polotovar.



MSI  2009-08-15 15:50:45**********90%

Klady:

+ Neomezená volnost pohybu
+ Slušná kampaň
+ Grafika (nejvyšší nastavení)
+ Česká krajina
+ Vysoká míra reality
+ Spousta hratelné vojenské techniky
+ Možnost taktizování
+ Editor vlastních misí

Zápory:

- Vysoká HW náročnost (hlavne na CPU)
- AI občas blbne
- Sem tam nějaký ty bugy
- Grafika (nižší nastavení)

Celkové hodnocení:

Výborný vojenský simulátor. K jeho hraní chce ovšem pořádně nadupanou mašinu, bez které to není ten pravý zážitek.



Přejít na stránku:

Počet na stránku:


Nové recenze