Zascrolluj nahoru
Email  xzone@xzone.cz   Telefon 415 652 090 (8:00 - 16:00)

RECENZE: Zaklínač 2: Vrahové králů - Rozšířená edice

Líbí se vám tato hra či vás zklamala? Dejte o vašich názorech na ní vědět ostatním hráčům. Stačí výstižně vyplnit klady, zápory a celkové hodnocení.

Seřadit podle:

DataProcent

flash gordon   2018-10-11 19:23:20**********92%

Klady:

filmové zpracování
hodně zajímavé prostředí
a další

Zápory:

trochu kratší
podávání lektvarů

Celkové hodnocení:

neudělal ostudu, ale působí jako by vývojářům došly peníze



Lukaso23  2018-02-05 22:32:13**********100%

Klady:

Vše

Zápory:

Žádné

Celkové hodnocení:

Strhující příběh víc neřeknu



TheHofi  2017-04-19 20:40:15**********70%

Klady:

Grafika, příběh, postavy, souboje.

Zápory:

Bugy, optimalizace, nejde pít lektvary při boji.

Celkové hodnocení:

Po výborné jedničce je pro mě dvojka celkem zklamání ale pořád to je dobrá hra za 70%



Iceman  2016-10-16 20:35:13**********100%

Klady:

giga hra

Zápory:

...

Celkové hodnocení:

100000/10



Deoran  2015-09-17 01:10:39**********80%

Klady:

- Příběh je pěkná a zajímavý (i když ne tolik jako třeba v Gothic I, II)
- Pěkně postavený svět
- Volnost v rozhodování
- Obtížnost je v celku až na některé momenty dobrá
- bojový systém

Zápory:

- Přestože je svět pěkně zpracovaný, chybí mi tam větší volnost pohybu.
- Někdy až na nervy jdoucí bugy
- Alchymie je tu skoro k ničemu
- pití lektvarů je divně postavené

Celkové hodnocení:

Tak hra je podle mě opravdu dobrá, i když na některé starší RPG rozhodně nemá ani trochu, přesto je díky pěknému příběhu více než dostačující k tomu, aby se člověk pořádně pobavil.



TheHofi  2015-07-25 16:07:30**********100%

Klady:

sady mečů a zbrojí
grafika
svět
příběh
Triss¨
úkoly
rozhodnutí

Zápory:

trošku slabší než jednička.

Celkové hodnocení:

Zaklínač 2 byla a je solidní hra jak jsem řekl je slabší než jednička ale to neovlivňuje hodnocení.



risha03  2015-03-05 15:12:03**********100%

Klady:

Pokračování jedné z nejlepších serii všech dob. A naši polští sousedé se opět vyšvihli. Lepší grafika, lepší hratelnost, lepší příběh. No a ta Triss.... škoda mluvit :)

Zápory:

Stejně jako u prvního dílu, tahle hra nemá chyb.

Celkové hodnocení:

Všem doporučuji, čtenářům knih Sapkowského 2x tolik.



TheDave  2014-12-21 20:09:22**********78%

Klady:

+Vážně oceňuji hlavní linii, je zajímavá, zvlášť druhou kapitolu považuji za geniální.
+Geralt je vskutku sympaťák
+Dospělý nádech se kterým autoři vyprávějí příběh
+Vedlejší úkoly, příběhové, často s překvapivým koncem
+Variabilita voleb

Zápory:

-Ohromně neintuitivní ovládání(například naprostá absence skákání)
-Soubojový systém(ohromně mi nesedl, nijak uspokojivý)
-Není příliš dobře optimalizováno pro AMD, obrazovka mi poblikuje ve fullscreenu
-Ohromně otevřený konec, neuspokojivý a trošku zkratkovitý(celé vás to jen odkazuje na pokračování, které, jak víme, vyjde)

Celkové hodnocení:

Vrahové králů jsou povedené RPG s neintuitivním ovládáním, živým a temným světem a neuspokojivým koncem. Kampaň je taky mnohem kratší než v předchozím díle, což je škoda.
Jestli však stojí za nákup? Já osobně doporučuji, i přesto všechno, příběh je vážně úchvatný a gradující s několika vážně silnými momenty a minimálně první dvě kapitoly jsou geniální.



Neuroxerus  2013-07-29 03:35:48**********95%

Klady:

+ Grafika
+ Možná až průkopnické erotické (a hlavně necenzurované) scény
+ Větší hloubka postav než v Zaklínači 1
+ Lokace
+ Příběh
+ Znovuhratelnost (16 konců)

Zápory:

- Na Zaklínače možná přespříliš epické a politické (Geralt není Shepard :-))
- Elixíry již nemají tak pěkné ikonky
- Zbytečné předměty (veteš)
- Krátké
- Import uložených pozic dává jen předměty, rozhodnutí ze Z1 se nijak výrazně neprojevuje
- Horší atmosféra než v Z1

Celkové hodnocení:

Zaklínač 2 je skvělým pokračováním. Zápory, které mohou vypadat, že jsou dle téhle recenze 50% z mého hodnocení, tak to tak vůbec není. Jsou to jen drobounké vady na kráse, která je tak obrovská, že si jich možná ani nevšimnete. Zaklínač 2 je pro mne jakožto fanouška RPG a knižní předlohy druhým nejlepším RPG, které jsem hrál (Z1 je na prvním místě) a mohu jej doporučit každému fanouškovy tohoto žánru. Holt, zaklínač 1 mě mnohem více pohltil a měl v sobě atmosféru, která zaklínači 2 chybí (proto 95%. PS: Podpora CD Projektu RED je až neuvěřitelná!



Magistr  2013-07-07 17:44:19**********100%

Klady:

Myslím že nemá smysl se v téhle kolonce rozepisovat,vezměte skoro každý aspekt hry(až na pár drobností,které vyjmenuju potom)a můžete je vzít jako klad,opravdu skvělé.

Zápory:

Z těch pár mála věcí co se mi nelíbiy patří snad akorát to že nemůžete pít lektvary jenom tak,bez meditace,což je na vysokou obtížnost trochu na obtíž,protože vždycky jednou zemřete než objevíte co si máte vzít za lektvar,ale to akorát přidává na obtížnosti hry,což mi vůbec nevadí.Pak už jediný bod jsou akorát trochu menší lokace,já ale nejsem zastánce lokací,které jsou tak velké že je nejde projít takže to mi tak nevadí.

Celkové hodnocení:

Toto je snad nejkratší recenze co jsem napsal a má to svůj důvod,protože kdybych měl vyjmenovat všechny klady na Zaklínačovi 2 tak bych tu byl ne 10 ale tak 50 minut.Zkrátka a dobře je to nejlepší RPG co jsem kdy hrál.



Soula  2013-04-02 01:58:52**********80%

Klady:

+Grafika, nádherné prostředí, skvělá atmosféra
+Geralt, ale i jiné postav jsou skvělé
+Souboje, v jedničce byly skvělé, tady jsou ještě lepší
+Obtížnosti, hra je velmi náročná a to je dobře
+Bosové
+Možnost volby, která výrazně ovlivňuje hru
+16 konců až neuvěřitelné
+Strom skillů
+Příběh

Zápory:

-Pití lektvarů při meditaci, nejhorší co může být, alchymie už není tak významná jako v jedničce, alespoň pro mě ne
-Ani ve dvojce není možnost volného pohybování po celém okolí
-Čas od času se objevily bugy

Celkové hodnocení:

Asi to není chybou hry, ale pro mě je to oproti jedničce velmi slabé. nedokážu ani říct čím to je, ale prostě mě to tolik nepohltilo, dohrál jsem to jen z povinnosti a kvůli různým koncům. Ani jsem neměl chuť plnit vedlejší questy a byl jsem rád když jsem to mohl vypnout, měl jsem však dobrý pocit, jelikož to bylo velmi náročné a udržel jsem si Vysokou obtížnost po celou dobu hraní. Tohle hodnocení je hodně subjektivní a je to porovnání s jedničkou, což asi není správně, ale nemůžu si pomoct. Jedničce jsem dal 90 procent, takže podle toho vypoví i moje hodnocení druhého dílu. Ale beru v potaz že to je velmi dobrá hra a kdybych předtím nehrál Zaklínače 1, asi bych dal více a ztrávil u něj více hodin.



Vincenzo  2012-10-01 19:27:41**********100%

Klady:

-pribeh
-volnost ve vybave a piplani vybavy
-hudba
-sidequesty

Zápory:

-zadne

Celkové hodnocení:

20h nahrano zatim,porad prvni kapitola, tento rok uz sem prosel cca 8 rpg,jako skyrim,fallout nebo prvni zaklinac...Zaklinac 2 je s prehledem prevysuje,nejen v hudbe a grafice,ale i v pribehu a sidequestech ktery se neopakuji a sou originalni (vyser si Risene 2)...velmi brzo po zacatku si muzete piplat volne vybaveni i postavu a obtiznost je opravdova vyzva, 10O% RPG pro narocne :)



BloodyRevenge97  2012-09-28 22:01:41**********100%

Klady:

Super atmosféra, příběh, postavy - Triss :D, styl boje, schopnosti...

Zápory:

nic mě nenapadá

Celkové hodnocení:

Boží hra! Doufám, že bude pokračování.



kzrno  2012-08-10 00:42:00**********100%

Klady:

+ vliv rozhodnutí z prvního dílu
+ napínavý příběh plný zvratů
+ výběr postav z knižní předlohy (nově např. Filippa), nové postavy (Saskia)
+ perfektní grafika a různorodé prostředí
+ možnost ovlivnit děj
+ spousta nádherných brnění a zbraní
+ vytváření vlastních věcí (meče, pasti, bomby ...)
+ alchymie, sbírání bylin, výroba lektvarů
+ vývojový strom postavy
+ minihry (především kostky)
+ délka hry (výrazné rozšíření třetí kapitoly)
+ nadstandardní balení hry
+ perfektní český překlad a vynikající anglický dabing
+ fantastický soundtrack
+ animace postav, pohyb po bojišti (kotouly, úskoky ...)
+ přístup CD Projectu, řešení problémů ...
+ BEZKONKURENČNÍ ATMOSFÉRA

Zápory:

- lektvar se dá vypít pouze v meditaci, pro kterou neni nutné ohniště (trocha nostalgie z prvního Zaklínače)
- Gerald je při všech začátcích s Triss (nerespektuje vztah se Shani, resp. věrnost Yennefer)

Celkové hodnocení:

Perfektní rpg, které ctí knižní předlohu. Zárověň přináší do světa Zaklínače nové postavy, zápletky a dějové zvraty. Pár chybek se najde, ale jde jen o maličkosti, které nemají na výbornou hratelnost sebemenší vliv. Úchvatný soundtrack se spojením realistického prostředí vytváří nevídanou atmosféru. Celé rozšíření (cca. 11 GB) ZDARMA i pro majitele původních edic. CD Project RED zkrátka vytvořil vynikají hru, která je pro milovníky poctivých rpg povinností. Zvláště pro čtenáře knížní předlohy, díky které zážitek ze hry dosahuje nebeských výšin.



Pivl  2012-08-08 01:13:11**********99%

Klady:

Absolutně výtečně dovedené ndodělky první verze k dokonalosti, plus prodloužená třetí kapitola (která byla vážně dosti krátká), navíc opravdu neuvěřitelně se stylem prodloužená (výtečněskvělohusté vedlejšáky jak za Rocheho, tak za Iorwetha) s přidáním video sekvencí seshrnutím děje kapitoly a pak i celého příběhu hry, které ve hře chyběli oproti minulému dílu + intro a outro... Prostě CD projekt vydal před rokem oproti Zaklínačovi 1 nedodělanou hru, která sbírala veliké uznání i přesto, že byla nedodělaná, je po 11 GB patchi (který je dostupný ZDARMA)naprosto fenomenální, skvělá a vážně téhle hře už není co vytknout.

Zápory:

Geralt se musí vyhýbat knižnímu předpodobnění - Musí se plést do politiky ikdyž nechce.

Celkové hodnocení:

Nemám co dodat, všechno je výše



Sleeky  2012-07-26 22:53:23**********100%

Klady:

-Příbeh
-Ukoly
-RPG prvky

Zápory:

Kromě toho že to nemá Cz dabing tak bych řekla že nic :)

Celkové hodnocení:

Myslím že hra je velmi povedená hlavně tedy příběh.CD projekt se opravdu vyznamenal.



Petr  2012-04-26 22:51:39**********100%

Klady:

-příběh
-RPG prvky
-souboje
-nové úkoly
-lepší optimalizace

Zápory:

-nic

Celkové hodnocení:

Naprosto skvělá hra s vynikajícím příběhem je vidět, že CD Projekt se o své zákazníky pěkně stará, protože takovej 11gb patch dát zadarmo je opravdu velká solidárnost a řekl bych, že se jim to v dalších pokračováních zaklínače vrátí, protože lidi budou vědět, že si CD Projekt své fandy opravdu hýčká :) poklona CD Projektu



Přejít na stránku:

Počet na stránku:


Nové recenze