Zascrolluj nahoru
Email  xzone@xzone.cz   Telefon 415 652 090 (8:00 - 16:00)

RECENZE: The Sims 4

Líbí se vám tato hra či vás zklamala? Dejte o vašich názorech na ní vědět ostatním hráčům. Stačí výstižně vyplnit klady, zápory a celkové hodnocení.

Seřadit podle:

DataProcent

Klára  2016-10-28 10:00:37**********70%

Klady:

Emoce,simík může dělat více věcí najednou,grafika,nové herní možnosti

Zápory:

Uzavřený svět,chybí batolata,chybí spoutu věcí které by měli být součástí základní hry

Celkové hodnocení:

Jako fanoušek všech sérií The Sims doporučuji



Gilandhel  2015-10-11 12:08:49**********89%

Klady:

+ Vytváření Simíka
+ Simík může dělat více věcí najednou
+ Emoce

Zápory:

+ Omezený svět

Celkové hodnocení:

V mnoha ohledech lepší než trojka, v jiných horší. Záleží na úhlu pohledu...



Noelle  2015-01-03 02:10:36**********90%

Klady:

+ Create a Sim: Oproti základní hře TS3 mnohem více oblečení, intuitivnější tvorba Simíka, na výběr jsou MNOHEM hezčí účesy, než v předešlých verzích
+ Stavební mód: bazény už jsou po aktualizaci dostupné; možnost široké kreativní realizace
+ Předměty: Neokoukaný vzhled, zajímavé nové předměty, hodně dekorací. V základní hře TS3 byl nábytek v podstatě obšlohnutý z TS2, bez jakékoli inovace.
+ Účty se platí automaticky
+ Rychlé získávaní dovedností
+ Emoce a s nimi spojené unikátní možnosti. Na Simíkovi je např. podle chůze poznat, jestli je zrovna dobře nebo špatně naladěný
+ Multitasking
+ Nový systém odměn (můžete si např. koupit jednorázové vylepšení jedné z potřeb)
+ Nový kariérní systém
+ KAMERA: oproti TS3 mám pocit, že se Simíky skutečně prožívám jejich život a ne že jen pozoruji pokusné krysy ve výběhu.
+ Statistiky. Můžete se například podívat, kolikrát se váš Simík za svůj život věnoval woohoo.

Zápory:

- Pomalé vydělávání peněz (avšak o to je hra realističtější...)
- Pomalé vydělávání peněz
- Pomalé vydělávání peněz
- Ve stavebním módu se novou kamerou cítím být trochu omezována. V možnostech lze ale nastavit kameru z The Sims 3.

Celkové hodnocení:

Osobně mi vůbec nevadí absence Create a style - bylo to zdlouhavé a hru to akorát sekalo. Že Simíci do práce nejezdí autem, ale teleportují se - na tom přece ta hra nestojí, tak nechápu, proč ten povyk. Absence batolat mi je taky ukradená, ta \"výchova\" byla jen stereotypní ztráta času.
Na základě recenzí jsem se bála, že ve hře bude žalostně málo obsahu - to je ale blbost, je ho tam minimálně stejně, jako v ostatních základních verzích.
Sousedství je rozděleno na cca 4 \"čtvrtě\" s několika parcelami, a po těch se Simík může volně pohybovat, není tedy úplně odstřižen od pohodlné socializace s ostatními Simíky. Určitě si spočítáte, že těch načítacích obrazovek tolik nebude.
Zatímco TS3 byla vylepšená trojka, The Sims 4 je v podstatě úplně nová hra. Hru jsem začala hrát až po vydání důležitých aktualizacích a mohu ji jen doporučit.



Allis  2014-10-28 17:56:31**********60%

Klady:

detailní vytváření simíka, detailní stavba, dlouhotrvající emoce, celková grafika, nové "grimasy" simíků, dělání více věcí najednou, na výběr jsou i druhy chůze, simík může dělat více věcí najednou (tančit/cvičit a přitom si povídat s někým jiným,jíst a dívat se přitom na tv)

Zápory:

miniaturní sousedství, načítání při návštěvě jiného pozemku, chybí batole (z novorozeněte rovnou na školáka)

Celkové hodnocení:

tato hra má něco pro a něco proti, kdo má odehranou 3ku, tak ví, že je tato hra hodně pozpátku, hodně osekaná a ochuzená o to nejlepší z trojky. Přídavky jsou samozřejmě v perfektním provedení. Jen si nepřipadám v té hře "volná", mám pocit, jakobych musela plnit požadavky jen té hry a ne toho, co chci hrát já, což o trojce říct nemůžu, tam jsem toho stíhala zahrát dost i bez cheatů



RadimK.  2014-10-22 09:47:34**********100%

Klady:

Perfektní, skvělá, prošel jsem všechny díly a The Sims 4 je rozhodně krok kupředu :)

Zápory:

Samozřejmě že hra není geniální, ale teď mě žádné zápory nenapadají. Snad jen chyba, kdy jste zasnoubení nebo manželé s člověkem, který umře. Pak už se nezasnoubíte s nikým, ovšem i to se dá trochu složitěji vyřešit.

Celkové hodnocení:

Konečně po dlouhé době něco, co mě baví, což plnil vlastně každý díl The Sims.



Hanka  2014-09-22 21:48:44**********50%

Klady:

- grafika
- nástroj tvoření Simíků
- nástroj stavby
- galerie
- více Simů na pozemku
- dělání více věcí najednou (jedení u Tv)
- emoce

Zápory:

- načítací obrazovky
- absence batolat a "pravých" teenagerů
- rovné terény
- rychle vadnoucí vztahy
- miniaturní sousedství
- vše je takové "prázdné"
- hra je polovičatá, závislá na budoucích dcl

Celkové hodnocení:

Smutné jakým směrem se Sims ubralo a kolik udělali kroků zpět. Na rozdíl od trojky, kde se jednalo o simulaci života si opět hrajeme jen na svém uzavřeném pozemku, což připomíná spíš domeček s panenkami a to je brzy nuda. Kdo prošel trojkou asi nemůže říct, že se jim čtverka povedla.



Samanta  2014-09-08 12:53:01**********100%

Klady:


+ Interakce se odvíjí od nálady.
+ Dělání více věcí najednou (simík může vstát od stolu, vzít si jídlo do ruky a jít přivítat návštěvu - a mnohem víc).
+ Odměny za pracovní postup a jiné výzvy.
+ Jak postupujete hrou, tak se i odemykají nové možnosti interakcí. Nejen podle nálad, ale i podle toho kým jste, co děláte, kde jste, s kým jste a pod.
+ Stará ohraná povolání jsou nahrazena novými.
+ Otevřenost světa (jež je na první pohled bez použití mozku nenápadná)
+ Spousta věcí, co u předchozích dílů v základní hře nebylo, tu je už teď.
+ Simíci se chovají inteligentněji
+ Různé druhy chůze (každý je pak odlišný a originální když se jich sejde kupa v jednom baru)
+ Výplata za práci už není tak přehnaně veliká, v začátku hry si nepořídíte to nejlepší. Pokud samozřejmě nepoužíváte cheaty.

Zápory:


- Přemýšlím nad zápory... hodně věcí mě překvapilo a na chvíli i mrzelo až zklamalo, ale když jsem pak zkusil jak to tedy funguje v tomto novém provedení, vlastně jsem byl mile překvapen, že ono je to vlastně lepší než jak jsem si to představoval.

Celkové hodnocení:


V prvé řadě je potřeba se na The Sims 4 dívat jako na novou hru a né na vylepšenou trojku. Noví simíci jsou naprosto úžasní. Kromě omílaných bazénů které stejně byly vždycky úplně k ničemu a batolat která spíše otravovala než aby přinášela radost ve hře vlastně nic nechybí. Naopak je tu toho víc než kdy bylo v předchozích dílech v rámci základní hry. A pokud někdo nemá rád změny, nemá sice důvod k oslavě, ale může zůstat u libovolného předchozího dílu a tím ztrácí nárok na stížnosti. Jsou i hráči, kteří změnu vítají s otevřenou náručí a právě pro ně je tu The Sims 4.



Martina  2014-09-08 08:53:31**********90%

Klady:

-Celková herní grafika
-Detailné vytváření simíků
-Detailné vytváření staveb a vybavení domů

Zápory:

Chybí mi tu nakupování oblečení a jiných věcí...Jinač nevím o dalších záporech.

Celkové hodnocení:

The Sims 2 byla asi nejlepší.The Sims 4 ještě zkoumám a zatím mě to baví hrát.Uvidíme později :)



huhi  2014-09-07 17:32:48**********40%

Klady:

+grafika simiku
+tvorba simiku
+par novych interakci

Zápory:

Co napsat? Nepovedlo se jim snad nic. Od hrozne grafiky vseho ostatniho (krome simiku),pres osvetleni,osekane je uplne vsechno, chybi
tam zakladni veci na ktere jsou hraci serie zvykli. Batolata,bazeny,auta,velka mesta,foceni,milovani se jinde nez na posteli,rybareni kdekoliv u vody....to vse tam nenajdete.

Celkové hodnocení:

Po novem SimCity MAXIS pod taktovkou EA zabil dalsi serii. Narozdil od SimCity je ale sance ze DLC alepson neco vylepsi.
Pokud jste nikdy serii Sims nehrali,klidne si 40 procent k memu hodnoceni pridejte.



Roman  2014-09-04 08:59:14**********100%

Klady:

Ůvod
Grafika
Vytváření simiků
Pocity simiků
Nastavení chuze, povahy
Vytvareni celeho vzhledu je luxusni
Staveni interieru a exterieru
Hratelnost je skvela
Nove mesto
Zajimave pracovni mista muzete byt i zkidej :)

Zápory:

Tahle hra snad zadne nema.

Celkové hodnocení:

Skvela hra doporucuju



Přejít na stránku:

Počet na stránku:


Nové recenze