Zascrolluj nahoru
Email  xzone@xzone.cz   Telefon 415 652 090 (8:00 - 16:00)

RECENZE: Kingdom Come: Deliverance

Líbí se vám tato hra či vás zklamala? Dejte o vašich názorech na ní vědět ostatním hráčům. Stačí výstižně vyplnit klady, zápory a celkové hodnocení.

Seřadit podle:

DataProcent

Azaziel  2019-05-22 14:20:26**********60%

Klady:

Konečně hra ,která se dá srovnat s Gothicem
Po dohrání hry nakradený materiál 20 tun a 98 000 ve zlatě.

Zápory:

české titulky absence českého jazyka
Všechno se dá projít jenom s lukem a šípem,nepotřebujete meč a štít
hra je pro mě strašně malá.
Stavění města : dohráno za 2,5 hodiny.
vyvojáři nedodrželi co naslibovali.
Ve vlastním městě nemůžu prodat kradené zboží.
mlynáři koupili tak 20 % kradeného zboží.

Celkové hodnocení:

dobrá hra.



Malous  2019-02-03 17:10:40**********100%

Klady:

+ Česká lokalizace
+ Grafika
+ Příběh
+ Cinema art
+ Otevřený svět a mapa
+ Realističnost
+ Atmosféra
+ Vykreslení středověkého života
+ Zasazení RPG prvku do hry
+ Layers systém
+ First person view - Více realistické, lepší atmosféra než z pohledu třetí osoby
+ combat systém - Realistický soubojový systém není určen pro každého a hlavně ne pro děti, takže hráči neschopní pochopit a naučit se něco víc než masakrovat jednu klávesu mají asi smůlu. Realistická střelba z luku kdy je zohledněno hned několik faktorů které střelbu ovlivňují: skill Henryho, typ luku, typ šípů, atd... (není to Skyrim kde jste hned mistři světa).
Realistický level (sklil) systém, kdy je nutné aby se učil a zlepšoval i samotný hráč a ne jen postava, opět masakrovat jednu klávesu umí každý ale najít správný rytmus a systém už jak se zdá každý nezvládá.
+ Save and load systém - hráč si má nést následky svých rozhodnutí, pořád se vracet zpět je pouze neschopnost a zbabělost hráče

Zápory:

- Bugy
Některým se člověk zasměje a de dál , bohužel se to ale nevyhnulo ani takovým, které znemožňují dokončit úkol či aktivitu, poté následuje dlouhé vracení k poslední uložené hře což v HC módu může být klidně i hodinu hraní a více na zpět.

Celkové hodnocení:

+ Hráno na stolním PC (vysoké detaily )
+ Verze 1.7.2.
+ DLC: From the Ashes, Treasures of the Past, The Adventure of Bolt Sir Hans Capon
+ Celkový odehraný čas : 265hodin
+ Dohráno v Standart i HC módu

Celkové hodnocení hry:
+ Nejlepší RPG hra kterou si můžete zahrát
+ Neskutečný žrout času
Pokud si někdo stěžuje na načítání dialogů = pomalá PC sestava
Pokud si někdo stěžuje na vylamování zámků = pouze opět chyba mezi klávesnicí a židlí

Co říct závěrem - Neberte ohledy na stupidní recenze dětí. Mrkněte na nějaké video na YT a uvidíte že hra Vás chytne a bude bavit :)



Live  2019-01-26 15:36:09**********15%

Klady:

- české prostředí
- hezké Cutscény
- solidní grafika

Zápory:

- Lukostřelba ( naprosto stupidní, treféte nepřítele šípem do hrudníku, břicha, hlavy dá mu to poškození sotva 10% a říkají tomu simulace)
- Soubojový systém je neohrabaný, sledování nepřátel katastrofální (nevyrovnaný DMG zbraní s nejlepší zbrojí a zbraní jakou lze sehnat dáváte nepřátelům minimální poškození kdežto každý vandrák který má meč vám sebere na ránu i 40% HP)
- Ukládání hry je to nejhorší v historii všech RPG her jaké kdy bylo a horšího se asi nikdy nedočkáme
- Příběh je nudný každou chvíli jen bloudíte a přemýšlíte co udělat, vedlejší úkoly jsou naprosto tragické
- Hlavní postava je nesympatický fracek, při prvním pohledu na něj by jste mu nejraději vrazili pár facek
- Páčení zámků a vykrádání kapes je naprosto otřesné nejhorší jaké pravděpodobně kdy uvidíte
-NPC vidí skrze zdi
- Bugy i po roce naprostá katastrofa, která znemožňuje splnit několik vedlejších úkolů (bohužel těch zajímavějších a delších, takže se klidně pár hodin serete s něčím co nejde splnit)

Celkové hodnocení:

Na hru jsem se těšil a ze začátku mě bavila protože jsem si říkal že se to nějak vyváží, a bugy že opraví ale NIC hra je zanedbaná, a minimálně udržovaná. Hlavní je že vydávají placené DLC pro mě největší zklamání loňského roku.



oktík  2018-11-10 13:06:24**********10%

Klady:

Něco by bylo dobré napsat,leč při nejlepší vůli mě nenapadá co......

Zápory:

Jindra je zcela nesympatický,trapně se chovající pomatenec,který tak patrně má (zpočátku) vypadat. Vypadá tak stále. Jindra má stále hlad. a když píšu stále,myslím tím pořád. Napere si bachor a po sto metrech začne trousit poznámky o tom, že by něco pojedl (to není spoiler!). Jindru honí nepřátelé a ve vypjaté situaci hovoří o svém hladu. Jindrovi zabíjejí rodiče a tváří se stejně,jako když jde tátovi pro pivo. Tu hru bych nazval JINDRA HLADOVEC a jediné reálné je na ní upřímná snaha hlavního hrdiny se nasytit......
Soubojový systém je zcela tragický (milionové DARK SOULS pane Bocane,že?!),NPC ubohé (je normální, aby se dívka mluvící s Jindrou nedívala na něj , ale na mlýnské kolo?),příběh mdlý (jo MAFIE,to byla jiná liga!),grafika nehezká (nebýt popisky houska,nepoznám o co se má jednat),pohled z první osoby se k tomu vůbec nehodí a ochuzuje pohled na svou vytuněnou postavu (výhodou je, že nevidíte Jindru - to totiž bere chuť do další činnosti!).
Je to samozřejmě jen můj názor,ale tahle hra je opravdu trapná a vážně to říkám nerad!!!!

Celkové hodnocení:

Bugy nejsou problém. Zvlášť u takhle velké hry. Ovšem jako celek se jedná o naprostý propadák a zklamání,které bych od tvůrce Mafie opravdu nečekal. Škoda času i peněz!!!!!!



Zharf  2018-06-13 13:40:28**********10%

Klady:

-česká hra na kterou jsem se těšil hezkých pár let toť ale bohužel vše

Zápory:

- a to že mám nové PC a hru hraju na plný detaily, tak grafika teda žádná sláva...
- mě teda příběh moc nenadchl a spíš mě nudil
- naprosto nesympatická hlavní postava a absence toho, že si nemůžu vytvořit vlastní obličej (zlatej Skyrim)
- absence pohledu ze třetí osoby (mě prostě ten pohled z první osoby při souboji nesedí) navíc ani nevidíte jakou máte na sobě zbroj a neužijete si jí...
- systém ukládání pozic snad radši ani nebudu komentovat
- naprosto prapodivný a nepřehledný interface v inventáři
- střelba z luku je naprosto příšerná (opět zlatý Skyrim)
- největší slabina této hry je podle mě soubojový systém, který je naprosto chaotický a blbě se ovládá v soubojích s více protivníky, ale i s jedním (do třetice zlatej Skyrim, kde soubojový systém defacto žádný nebyl a souboje byly daleko lepší).
- do téhle hry se prostě nehodí angličtina... úplně to trhá uši

Celkové hodnocení:

Pro mě určitě jedno z největších zklamání v herní historii. Tušil jsem, že očekávání se nesplní na 100%, nicméně takovýhle nezáživný propadák jsem nečekal. Kladné recenze nechápu. Mě tahle hra vůbec nechytla a moc zklamala :(



Rostislav  2018-04-03 08:43:32**********85%

Klady:

Grafika
Hratelnost
Příběh
Atmosféra
Možnosti
Bojový systém

Zápory:

Bugy ale věřím že to Warhorse Študioš nenechá jen tak! ta hra vás nesmírně chytne za koule hlavně přiběhem! :) ale bugy některé momenty ničí jen už čekat na dobré zpráva alias udpaty :/ :)

Celkové hodnocení:

9/10



mewerick  2018-03-27 16:33:32**********40%

Klady:

Grafika
česká historie
lukostřelba

Zápory:

stovky bugů
velmi špatný bojový systém-nejvíce mě rozčilovalo špatné přepínání mezi cíly,dalé nicotné využití naučených sekvencí.
Kůň a jeho nemotornost,kůň nevyjede malý kopeček,nepřeskočí malý plot nebo se zasekává o kdejakou hovadinu.Vedlejší questy jsou některé tak hloupé až mě to rozčilovalo a když už jsme narazil na dobré ,tak se nějak bugly.Také jsem o questy přišel jelikož jsem je neřešil hned i když mi nebylo nikým oznámeno,že jsou urgentní nebo ,že mají nějakou životnost...Vybavení a obtížnost hry nejde ruku v ruce pokud chci hrát jako rytíř,tak mě nikdo nezabije,pokud brnění sundám ,tak mě to osobně nebaví,poněvadž se necítím jako rytíř.Našel bych toho spoustu ale nechci psát román.

Celkové hodnocení:

Hra by to byla špičková ale prostě byla vydaná moc brzy a i s updaty je tam pořád hromada bugu,hra se zkoušela jako beta a jsem si jistý ,že spoustu lidí vytklo soubojový systém,který má dobrý základ ale neskutečně mnoho mezer..a nic se s tím extra neudělalo.Přestal jsem dělat vedlejší questy kvůli častým bugům s nutností naladit hru.Dohrál jsem spíš z nutnosti než z radosti.Hra je velké zklamání a dalšího produktu bych neinvestoval ani zlaťák.



RybnicekCZ  2018-03-20 15:52:56**********100%

Klady:

Grafika
příběh

Zápory:

Optimalizace

Celkové hodnocení:

Skvělá hra



Ota  2018-03-20 12:27:15**********100%

Klady:

Grafika
Hratelnost
Příběh
Atmosféra
Možnosti
Bojový systém

Zápory:

Bugy

Celkové hodnocení:

I přes bugy dávám absolutní hodnocení. Jedna z mála her co mě za poslední leta chytla a nepustila.



TheHofi  2018-02-27 19:20:39**********100%

Klady:

Příběh
Grafika
Prostředí
Soubojový systém
Historická přesnost
Realističnost
RPG systém
Vývoj postavy

Zápory:

Optimalizace
bugy

Celkové hodnocení:

Co bych takový pocit z hraní jsem měl naposledy když jsem hrál Zaklínače 3 takže pro mě to je téměř bezchybná hra u který stačí doladit horší optimalizace a bugy jinak je to prostě pecka.



Jack  2018-02-25 17:40:07**********95%

Klady:

-české RPG
-příroda
-rozhlehlost mapy
-příběh
-systém vývoje postavy
-realističnost

Zápory:

-občasné bugy
-FPS dropy (lze fixnout)

Celkové hodnocení:

Česká hra která neudělá ostudu. Budete se bavit každou minutu jejího hraní. Silný začátek se zajímavým koncem.

P.S.
pro recenzenta "Blablabla" Neberte jeho recenzi vážně. Tento kluk hraje asi jeho první rpg v životě. Vylamování zámku opravdu není pro sraby. Chce to pevnou ruku. Ukládání je hlavní feature hry. Zajímavý způsob jak přinutit hráče přemýšlet nad tím co dělá a ne ukládat jak hlupák před každým rozhodnutím.
Lukostřelba opět..realističnost. Klučina je asi zvyklej že luk nemá žádný range drop a že se šíp natáhne během 0.5 vteřiny.
Pěstní souboje a souboje celkově..zase musí se přemýšlet. Já vím že to bolí, ale nemůžete jen bezhlavě mlátit do soupeře. Pokud mu každá bitka trvá 20minut je vidět jeho skill :) (-1)
Velikost inventáře se rozšiřuje s hraním.. Nelze tedy mít hnedka nosnost 300kg. Je to RPG.

Co říct závěrem. Neberte ohledy na stupidní recenze dětí. Mrkněte na nějaké video na yt a uvidíte že hra Vás chytne :)



Blablabla  2018-02-24 14:23:24**********55%

Klady:

-Grafika
-Historicky přesné (v rámci možností), realistické
-Dialogy
-Příběh (asi?)

Zápory:

-vylamovaní zámků(nejhorší co jsem kdy viděl, pro mě je fyzicky nemožné udělat ten správný pohyb pro otevření alespoň velmi snadného zámku)
-ukládání (fakt dementní, nechápu jakého imbecila to napadlo)
-lukostřelba (nejhorší co jsem kdy viděl, v boji prakticky nepoužitelné a mimo boj při nejlepším nudné a frustrující)
-pěstní souboje (nejhorší co jsem kdy viděl, hlavně ze začátku je to jen k nasrání, každá bitka trvá 20 minut)
-velikost inventáře (i po prvním zvýšení nosnosti sotva unesu vlastní zbroj, pokud v boji dostanu zásah šípem, tak jsem přetížený a nemůžu běhat)
-bugy (občas pomůžou, ale většinou uškodí)

Celkové hodnocení:

Hra je plná neskutečně stupidních mechanik (realistické, ale i tak stupidní, otravné a často nepoužitelné). Za každým malým "plus" se schovává nějaké velké "mínus". Významná část obsahu je uzamčená za debilníma mechanikama, kterým je lepší se vyhnout. Dokud alespoň nebudou odstraněny všudypřítomné bugy, tak to nestojí za to.



Marrad  2018-02-24 03:17:53**********95%

Klady:

Každý den se nemůžu dočkat,až zase budu mít čas hrát !!! To se mi nestalo od mafie

Zápory:

bugy,lukostřelba,časté načítání

Celkové hodnocení:

Jedna z nejlepších her co jsem kdy hrál !!!



Jinder  2018-02-23 18:20:28**********100%

Klady:

grafika
česká hra

Zápory:

rpg
nuda

Celkové hodnocení:

pro mě je ta hra zábavná protože to není ve stylu ryse son of rome



martin  2018-02-21 07:49:13**********1%

Klady:

grafika
česká hra

Zápory:

rpg
nuda

Celkové hodnocení:

pro mě je ta hra nudná škoda že to není ve stylu ryse son of rome



Deilen  2018-02-18 21:18:32**********85%

Klady:

- otevřenost světa
- zajímavý a někdy i nevšední questy
- souboje 1v1 (podobný For Honor)
- levelování a vylepšování dovedností a znalostí (čtení, bylinkářství, opravování..........)
-pozitivní a negativní stavy po různých aktivitách
- přepady při rychlém cestování
- hlavní příběh
- česky nadávající npc mimo přímé konverzace :)
- lukostřelba (s úrovní lukostřelby se velice znatelně zlepšuje :) )
- systém pověsti a vzhledu (charisma)
- kůň má vlastní úložný prostor který se dá zvětšit koupením sedla s brašnami
- noc bez pochodně vypadá jako opravdová noc :)

Zápory:

- souboje proti více nepřátelům (problém s rychlým odpoutáním od jednoho nepřítele na druhého)
- bugy (některé mi i znemožnily dokončit vedlejší quest)
- hra nevypadá líp než zaklínač 3 ale HW je náročnější)
- každý rozhovor s npc je doprovázen načítáním
- system ukládání, limitovaný save by měl být jen výběrovou možností pro hru na větší obtížnosti

Celkové hodnocení:

Moc pěkná hra kterou ale hodně sráží velké množství bugů které budou ještě potřebovat pár updatů



votep69  2018-02-18 15:44:38**********95%

Klady:

+ Grafika
+ Rozhodně Muzika
+ Naprosto fenomenálně napsaný scénář a příběh, po třech hodinách hraní sem se při první cut-scéně rozbrečel jak malý dítě
+ Rozmanitost světa a údálostí
+ Tuna questů
+ Soubojový systém který nemá absolutně žádnou konkurenci v herním světě
+ Zlodějina,vraždy a systém picklock (tohle je ve hře prostě parádní, okradnete kupce a druhý den o tom slyšíte na náměstí když to lidé řeší mezi sebou)
+ CHARISMA tj. Oblečení u Vás opravdu dělá sakra dost tudíž nemám chvilku na sobě stejné oblečení a furt se musíte o sebe a oblečení starat
+ Alchemie

Zápory:

- Opakující se události v "minihře" rychlého cestování
- Občasné bugy
- Nerozmanitost obličejů tj. Slyšel sem od Dana že je tam na 2000 unikátních postav, to je sice hezký ale obličejů se tam točí tak 20 a po chvíli to leze krkem
- Lukostřelba + Lov (Lukostřelba těžká, lov až příliš snadný, chtělo by to vybalancovat)
- Broušení zbraní, chtělo by to trošku rozpracovat když ste syn kováře měl byste aspoň něco umět vykovat ne ? kováren je všude dosti :-)
- Absence vaření
- Rychlokazící se potraviny tj. chléb se vám v batohu skazí klidně mezi dnem a nocí
- Spousta věcí kolem interakce, tím myslím otevírání dveří,sběr bylin, průchod dveřma, po schodech a podobně (potřebuje vyladit ale nic převratnýho)
- pro mě jistojistě Save systém, vím že se dá sejvovice jednoduše vyrobit na stolku ale je to otravný proto sem jeden z těch který má mód na unlimited saving

Celkové hodnocení:

Kdybych tu měl psát jak je to úžasný jsem tu do zítra, každopádně, je to nejlepší hra kterou sem kdy hrál od doby Gothica I.. Je to Český skvost který si zaslouží výsluní mezi největšíma titulama, těch pět let čekání na to opravdu stálo !



Přejít na stránku:

Počet na stránku:


Nové recenze